Ένα ονειρεμένο απόγευμα έζησε η Liverpool και οι οπαδοί της, ένα απόγευμα που θα μπει στο πάνθεον των αγώνων των Reds.

Ούτε καν, οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας, ούτε ο ίδιος ο Μπρένταν Ρότζερς δεν θα τολμούσε να σκεφτεί πως στο πρώτο εικοσάλεπτο οι «κόκκινοι» θα είχαν σκοράρει τέσσερις φορές και θα είχαν ένα δοκάρι.

Κι όμως… Από δύο στημένες φάσεις, αλλά και από τις φαρμακερές αντεπιθέσεις των παικτών της Liverpool, προήλθαν πλήθος φάσεων και 4 γκολ, που στην εξέλιξη του αγώνα έγιναν 5, με τη σαστισμένη Arsenal να μειώνει στο τέλος, με πέναλτι του Αρτέτα!

Η πρωτοπόρος της Premier League και δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετατράπηκε σε σάκος του μποξ. Το εφιαλτικό απόγευμα για τους Λονδρέζους ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, όταν ο Σκρτελ σκόραρε έπειτα από σέντρα του Τζέραρντ. Ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδιοι ρόλοι, 10 λεπτά αργότερα, για το 2-0. 

Η άμυνα των φιλοξενουμένων… έμπαζε από παντού και Στάριτζ (12′), Σουάρεζ (δοκάρι 13΄) έκαναν τους αμυντικούς να περνάνε εφιαλτικές στιγμές, για να έρθει στο 16′ ο Στέρλινγκ (έπειτα από πάσα του Ουρουγουανού) να κάνει το 3-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Στάριτζ (19′), έπειτα από ασίστ του Κουτίνιο για να κάνει το 4-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τη Liverpool, με το Άνφιλντ σε… έκσταση. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέτυχε το 5-0 στο 52′, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 69′ ο Τσάμπερλεν κέρδισε πέναλτι από τον Τζέραρντ και ο Αρτέτα το εκτέλεσε για να  διαμορφώσει το τελικό 5-1. 

Δείτε το show της Liverpool…

https://www.dailymotion.com/video/x1bixmz