Bombay Bicycle Club – It’s Alright Now

(από το άλμπουμ “So Long, See You Tommorow, 4/2/2014)

Νομίζω ότι με την κυκλοφορία και του 4ου άλμπουμ των Λονδρέζων μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι στις κιθάρες δεν ξαναγυρνάνε και τραγούδια σαν το «Dust On The Ground» και το «Lamplight» δεν βλέπω να ξαναγράφονται. Και όσο και αν το λέω νοσταλγικά τόσο δεν με πειράζει η μετάβαση τους σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια. Και αυτό γιατί πάντα θα μου βγάζουν αυτή την ευφορία και την δυνατότητα να κουνήσω ρυθμικά το πόδι όπου και να βρίσκομαι.

 

The Crookes – Play Dumb

(από το άλμπουμ “Soapbox, 14/4/14)

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι οι Vampire Weekend έχουν αρχίσει να φτιάχνουν σχολή και πολλές νέες μπάντες ακολουθούν την δική τους μουσική ρότα. Τα αγόρια από το Sheffield μετράνε ήδη πάνω από 6 χρόνια παρουσίας και αν και ξεκίνησαν θυμίζοντας Housemartins, Orange Juice και Smiths τελικά το γύρισαν τόσο όσο χρειάζεται ώστε να νομίζεις ότι ο Ezra Koenig τραγουδάει σε 3 και 4 μπάντες συγχρόνως. Το Soapbox που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Απρίλη θα είναι το τρίτο για τους Crookes και όσο και αν δεν έχει να μου προσφέρει κάτι καινούργιο μουσικά το περιμένω με ανυπομονησία.

 

Fanfarlo – Landlocked

(από το άλμπουμ “Let’s Go Extinct”, 10/2/14)

Μπάντα που ερωτεύτηκα με το πρώτο κιόλας άκουσμα, του πρώτου κομματιού του πρώτου άλμπουμ τους 5 χρόνια πριν και από τότε δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Οι Λονδρέζοι παίζουν απ’ όλα και συμφέρουν, πάντα βέβαια με μια folk χροιά και αυτό είναι που τους κάνει τόσο αγαπητούς στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά. Το πρώτο δείγμα από το νέο τους δίσκο είναι ακριβώς αυτό που θέλω να ακούσω από αυτούς. Είναι επιστημονικά τεσταρισμένο ότι οι Fanfarlo είναι ιδανικοί για ακρόαση τις πρωινές ώρες που πάς για δουλειά.

 

Moderat – Last Time

(από το άλμπουμ “Moderat II”, 23/8/13)

Modeselektor και Apparat στην συσκευασία του ενός και δεύτερο άλμπουμ για τους Moderat το οποίο ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει ολόκληρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στο «ΙΙ» έχει και μερικά κομμάτια που είναι μικρά αριστουργήματα. Να, όπως το «Last Time» για παράδειγμα.

 

New Desert Blues – Christoph

(από το EP “Devil’s Rope”, 20/1/14)

Noir – americana από Αγγλική μπάντα. Αυτό ήταν το πρώτο που διάβασα για τους NDB , μετά πάτησα το play και μετά μου έφυγε το σαγόνι. Τους είχε ανακαλύψει, ποιός άλλος, ο Zane Lowe πριν 2 χρόνια αλλά τότε δεν είχε δώσει κανείς σημασία. Έπρεπε να κυκλοφορήσουν τα πρώτα EP τους φέτος (όλα τα κομμάτια  τους τιτλοφορούνται με αντρικά ονόματα μόνο) για να αρχίσουν να παίρνουν την αναγνωσιμότητα που τους αξίζει. Ξεκίνα με το «Christoph» και θα καταλάβεις.