Οι κανόνες και τα… κλισέ θέλουν τους άνδρες να έχουν μια τρέλα με τις ταινίες δράσης και φαντασίας, την ώρα που οι γυναίκες προτιμούν να περάσουν τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου και τα βράδια τους με μια κομεντί ή ρομαντική ταινία.

Ok, μεταξύ μας αυτή η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα λάθος. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά λίγο δύσκολο να πωρωθεί ένας άντρας με το «Ημερολόγιο της Bridget Jones», όπως και μια γυναίκα με τον «Εξολοθρευτή».

Ωστόσο υπάρχουν και αυτές οι ρομαντικές ταινίες, που κάθε άντρας όχι απλά βλέπει, αλλά τις λατρεύει. Έστω κι αν δεν καταλαβαίνει ότι είναι… ρομαντικές. Όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

Δες 5 ταινίες που κάνουν τη διαφορά.

High Fidelity

Ναι, μπορεί να έχεις επικεντρωθεί στη μουσική και στο soundtrack της ταινίας, να γουστάρεις που ο Rob είναι ένας ότι να ‘ναι τύπος και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου, ενώ το χιούμορ της ταινίας σε κάνει να χτυπιέσαι κάτω. Όμως στην τελική το φιλμ αφορά έναν έρωτα, τις σχέσεις και την προσπάθεια του Rob να κερδίσει πάλι την αγαπημένη του. Έστω αν και αυτό ακόμα γίνεται με top5.

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Η τρίτη φορά που αντιμετωπίσαμε τον Jim Carrey ως πραγματικό ηθοποιό (οι δύο πρώτες ήταν στα «Truman Show» και «Man on the Moon»). Μια από τις πιο σουρεαλιστικές ταινίες που έχουμε δει, σκέτη παράνοια. Και όλα αυτά για την αγάπη και τον πόνο που προκαλεί. Σκέψου άλλωστε πόσες φορές έχεις σκεφτεί να είχε ανακαλυφθεί εκείνο το μηχάνημα που σε κάνει να ξεχνάς πράγματα και καταστάσεις από το παρελθόν.

https://www.youtube.com/watch?v=lnSgSe2GzDc

 

Crazy, Stupid, Love

Κανονικά θα έπρεπε να είναι μια ταινία μόνο για γυναίκες. Απλά τα πράγματα, δεν το συζητάμε. Έλα όμως που έχει να κάνει με την αντρική λογική και μεταμόρφωση; Και το cast τα δίνει όλα. Και έχει και χιούμορ. Και συναισθηματικές αποκαλύψεις. Και, γενικά τα έχει όλα.

 

(500) Days of Summer

Μπορεί να το παίζουμε εμείς οι άνδρες σκληροί και να βλέπουμε τις γυναίκες ως πιο ευαίσθητες, αλλά τι γίνεται όταν τα πράγματα γίνονται ανάποδα; Τότε καταλήγουμε σε μια ρομαντική ταινία, που ίσως να μην ταιριάζει σε αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε, για αυτό και μας κολλάει. Άσε που μιλάμε για μια ακόμα ταινία με καταπληκτικό soundtrack.

 

Casablanca

Τι δεν είναι ρομαντική ταινία; Γιατί; Επειδή ήμαστε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Υπάρχουν ναζί; Αντίσταση; Μα μιλάμε για την ταινία που ενώ ο κόσμος χάνεται, δύο τύποι ασχολούνται με το ερωτικό παρελθόν τους και τα αισθήματά τους. Άσε που το σκληρός-ευαίσθητος Humphrey Bogart διδάσκει με κινήσεις και ατάκες. 

https://www.youtube.com/watch?v=TLU41jUnWM4