Η Opel θα αποκαλύψει ένα γνήσιο σούπερ σπορ μοντέλο στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (6 – 16 Μαρτίου). Η πρωτότυπη έκδοση ακολουθεί την παράδοση του Astra OPC X-treme Concept που παρουσιάστηκε το 2002.

Τότε, όπως και τώρα, ένα γνήσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο βρέθηκε από την αγωνιστική πίστα στους δημόσιους δρόμους. Και ενώ το κόκκινο OPC X-treme πριν από 12 χρόνια παρέμεινε ένα μοναδικό πρωτότυπο, το νέο EXTREME στα κλασικά αγωνιστικά χρώματα Opel, θα αποτελέσει τη βάση μιας περιορισμένης παραγωγής και διάθεσης οχημάτων.

Αυτό το OPC EXTREME θα είναι το ταχύτερο Astra όλων των εποχών με προδιαγραφές ασφάλτου, πιστό στο σλόγκαν του Opel Performance Center: “OPC. Pure Passion”.

Το Opel Astra OPC EXTREME είναι άμεσος απόγονος του αγωνιστικού Astra OPC Cup από το Πρωτάθλημα Αντοχής του Nürburgring αλλά και με προδιαγραφές για κίνηση στο δρόμο. Υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από ανθρακονήματα μειώνουν το βάρος συγκριτικά με του Astra OPC των 280 ίππων που λανσαρίστηκε το 2012. Ένας ενσωματωμένος κλωβός ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων αποτελούν άριστό εξοπλισμό για αγωνιστικές πίστες.

Το OPC EXTREME sports coupé διαθέτει ασυμβίβαστη αγωνιστική τεχνολογία για χρήση σε δημόσιους δρόμους – χωρίς να αποκλείονται και τα απολαυστικά Σαββατοκύριακα στην πίστα του Nürburgring Nordschleife. Εκεί άλλωστε γεννήθηκε η ιδέα για το Astra OPC EXTREME, στο Opel Performance Center που έχει την έδρα του δίπλα ακριβώς στη θρυλική πίστα. Όλα τα σπορ μοντέλα της Opel – Corsa OPC, Astra OPC ή Insignia OPC – πρέπει να περνούν με επιτυχία διεξοδικά test drive με τέρμα γκάζι και ένα επίπονο πρόγραμμα αντοχής 10.000 χλμ. στις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες του Nordschleife.