Λίγες ώρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση του θανάτου του, αλλά όσο περνάνε τα λεπτά, όλο και περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με τον Philip Seymour Hoffman έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως και η τελευταία φωτογραφία του, λίγες ημέρες πριν το θάνατό του. 

Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε βρεθεί στο Sundance Film Festival, για την προώθηση των ταινιών «A Most Wanted Man» και «God’s Pocket», και εκεί πόζαρε για τελευταία φορά στη ζωή του.

Νωρίτερα, μέσα στη μέρα, πολλοί ήταν αυτοί που τον αποχαιρέτησαν. 

«Ήταν ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του». Αυτή ήταν η φράση που κυριαρχούσε χθες το βράδυ ανάμεσα στα αστέρια της 7ης Τέχνης, που έλεγαν με τον δικό τους τρόπο «αντίο» στον Philip Seymour Hoffman. Και δεν είχαν άδικο, καθώς ο Αμερικανός ηθοποιός είχε αποδείξει ουκ ολίγες φορές το ταλέντο του – ένα ταλέντο που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ το 2005 για την ερμηνεία του στη ταινία «Capote».

Αλλά η είδηση του θανάτου του από υπερβολική δόση ναρκωτικών ήταν αυτή που προκάλεσε και τη μεγαλύτερη θλίψη. Γιατί ο Hoffman ήταν ένας άνθρωπος που δεν κρυβόταν. Είχε παραδεχθεί τον εθισμό του και τα τελευταία χρόνια έκανε τα πάντα για να ξεκόψει. Πέρσι μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ τους τελευταίους μήνες πάλεψε και με το αλκοόλ.

Και αυτό το γνώριζαν τόσο ο κόσμος, όσο και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έσπευσαν με ανακοινώσεις να εκφράσουν τη θλίψη τους. «Αυτές είναι από τις στιγμές που λες “δεν έπρεπε να συμβεί αυτό”. Ήταν τόσο νέος και τόσο ταλαντούχος που είχε πολλά να προσφέρει ακόμα» δήλωσε ο Robert De Niro, ενώ ο George Clooney τόνισε: «Δεν έχω λόγια, είμαι συντετριμμένος».

Αλλά και στο Twitter όλοι οι ηθοποιοί είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον χαρισματικό Philip Seymour Hoffman. Ο Aaron Paul έγραψε: «Χάσαμε έναν από τους καλύτερους σήμερα», η Anna Kendrick: «Σοκαρισμένη και στεναχωρημένη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτή την απώλεια», ο Jim Carey: «Μια όμορφη ψυχή», η Mia Farrow: «Ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του κινηματογράφου».

Ενώ η Gwyneth Paltrow ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία της με την ίδια, τον Hoffman και τον Jude Law από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο ταλαντούχος κ. Ripley» το 1998.

Μια φωτογραφία από την αθώα εποχή τους, τότε που ονειρεύονταν να κατακτήσουν την μεγάλη οθόνη, να γίνουν σταρ. Τότε που κανείς δεν φανταζόταν ένα άσχημο τέλος.