Ο υπέροχος, παράξενος, κινηματογραφικός κόσμος του Terry Gilliam, γίνεται πλουσιότερος, με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας του ιδιοφυούς δημιουργού «The Zero Theorem». Και ο Gilliam φαίνεται ότι προσθέτει ένα ακόμη αριστούργημα στο δικό του ξεχωριστό sci-fi σύμπαν, μετά τα «Brazil» και «Δώδεκα Πίθηκοι».

Τοποθετημένη σε μία Οργουελιανή κοινωνία του μέλλοντος, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ιδιόρρυθμου επιστήμονα εξπέρ στους υπολογιστές, και της επίμονης προσπάθειάς του να βρει απάντηση στο νόημα της ζωής. Αφιερώνεται σε ένα δικό του πρότζεκτ  για να ανακαλύψει αν τελικά υπάρχει ή όχι σκοπός στην ύπαρξή μας, δίνοντας μια για πάντα τη λύση στο βασανιστικό αυτό ερώτημα.

Ωστόσο η δουλειά του στο «Θεώρημα Μηδέν» διακόπτεται διαρκώς από την Διοίκηση, που προκειμένου να τον αποσπάσει, του στέλνει τον έφηβο γιο του Διευθυντή, και μία σαγηνευτική μοιραία γυναίκα….

Μην περιμένετε ότι η περιγραφή της υπόθεσης της ταινίας, αποκαλύπτει και το τι πραγματικά συμβαίνει στο «Zero Theorem». Ο κόσμος του Terry Gilliam πάντα είναι και πάντα κρύβει πολλά περισσότερα. Και το πρώτο trailer δείχνει ότι έχουμε να περιμένουμε ένα ακόμη «παραισθησιογόνο» κεφάλαιο στο σινεμά του ιδιαίτερου αυτού δημιουργού, προορισμένο να ενταχθεί στα κλασικά αγαπημένα.

Ο Christoph Waltz είναι μοναδικός στο ρόλο του «τρελού» επιστήμονα που ταλαιπωρείται από τα αγωνιώδη υπαρξιακά ερωτήματά του, στο οπτικά ερεθιστικό με τα εφέ και τα σκηνικά του, αλλά και διασκεδαστικό trailer, που μας δίνει μία πρώτη γεύση από τον σουρεαλιστικό κόσμο του «Zero Theorem».

https://www.youtube.com/watch?v=XpsJPOMfGSo