Τον Μάιο του 2006 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Γιουβέντους. Για πρώτη φορά, η Μεγάλη Κυρία, είχε υποβιβαστεί στην 2η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, εξαιτίας της εμπλοκής της σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. Και φυσικά άρχισε η μεγάλη φυγή από το Τορίνο, καθώς γνωστά αστέρια της, όπως ο Zlatan Ibrahimovic και Fabio Cannavaro έσπευσαν να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες. Όχι όμως όλοι: οι Alessandro Del Piero, Pavel Nedved και -φυσικά- Gianluigi Buffon έμειναν για να ανεβάσουν και πάλι τη Γιούβε στα μεγάλα σαλόνια. Και τα κατάφεραν ένα χρόνο μετά, κερδίζοντας για πάντα μια ξεχωριστή σχέση στις καρδιές των οπαδών.

Όχι ότι δεν το είχαν καταφέρει πιο πριν αυτό, ειδικά ο Buffon. Από το 2001 που άφησε την Πάρμα για να μετακομίσει στη Μεγάλη Κυρία, ο Ιταλός τερματοφύλακας εντυπωσίασε τους πάντες. Παθιασμένος, ταλαντούχος, πραγματικός αρχηγός μέσα στο γήπεδο, έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Άλλωστε από πιτσιρικάς ο Buffon διακρινόταν για τη μαχητικότητά του. Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1978 στο Καράρα και στα 13 του μπήκε στις ακαδημίες της Πάρμα. Ξεκίνησε ως μέσος, αλλά λίγο αργότερα «μετακόμισε» στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς το είδωλό του ήταν ο γκολκίπερ του Καμερούν Thomas N’Kono. Μια θέση που δεν την άφησε ποτέ.

Στη Πάρμα θα μείνει για 10 χρόνια, θα κερδίσει και το κύπελλο UEFA το 1999 και μετά από δύο χρόνια θα κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Γιουβέντους, 4 πρωταθλήματα, 4 φορές κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου, Μουντιάλ το 2006 με την Ιταλία, αλλά στην Ευρώπη ακόμα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κάποιο τρόπαιο με τη Μεγάλη Κυρία. Έφτασε στη πηγή μια φορά (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ το 2003) αλλά νερό δεν ήπιε απέναντι στη Μίλαν.

Ωστόσο ο ίδιος δεν ήθελε να πάει πουθενά αλλού, παρά τα εκατομμύρια που του έδιναν. Και ακόμα και σήμερα, στα 35 του, δηλώνει πιστός κύριος της Μεγάλης Κυρίας.