Με πέντε βραβεία Grammy έφυγαν από το Staples Center οι Daft Punk, το δίδυμο των Γάλλων με τα κράνη. Οι  Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter  δεν έκαναν την έκπληξη στο Los Angeles, απλώς επιβεβαίωσαν πως είναι οι leaders της pop παγκοσμίως, με το robotkind στυλ τους. Οι Daft Punk κέρδισαν Grammy για το καλύτερο τραγούδι («Get Lucky»), καλύτερης εμφάνισης pop συγκροτήματος, καλύτερου album dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου.

https://www.youtube.com/watch?v=E8T_KIDawyE

Δείτε τους Steven Tyler και Smokey Robinson να παρουσιάζουν την κατηγορία «δίσκος της χρονιάς»…

https://www.youtube.com/watch?v=bVUtynzxqjc

Η επικράτηση των… ντουέτων συνεχίστηκε αφού οι Macklemore & Ryan Lewis ανέβηκαν τέσσερα φορές στη σκηνή για να παραλάβουν τα Grammy «καλύτερου νέου καλλιτέχνη», «καλύτερης rap ερμηνείας», «καλύτερου rap τραγουδιού» (Thrift Shop) και «καλύτερου rap album» (The Heist).

Η Alicia Keys με το «Girl on Fire» κέρδισε το Grammy «καλύτερου R’n’B album», ενώ ο Kacey Musgraves ήταν ο νικητής της κατηγορίας «country album» με το «Same Trailer Different Park».

H Lord, η 17χρονη  Λορντ, θριάμβευσε αφού κατάφερε να κερδίσει δύο βραβεία: Αυτό του «pop τραγουδιού», αλλά και της «pop solo εμφάνισης» για το «Royals», αφήνοντας πίσω της ονόματα όπως οι Justin Timberlake, Katy Perry, Bruno Mars.

Οι γερόλυκοι Led Zeppelin, σήκωσαν στα… στερνά τους το πέμπτο τους Grammy (πρώτη τους υποψηφιότητα το… 1970 ως «πρωτοεμφανιζόμενοι», αλλά το έχασαν), για το καλύτερο «rock album» άλμπουμ της χρονιάς παρέλαβαν οι Led Zeppelin για το «Celebration Day».

Το Grammy «rock εμφάνισης» απονεμήθηκε στους Imagine Dragons για το «Radioactive», ενώ αυτό του εναλλακτικού album πήγε στους Vampire Weekend για το «Modern Vampires Of The City».

Ο Bruno Mars κέρδισε στην κατηγορία «φωνητικά σε pop album» για το «Unorthodox Jukebox».

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκαν τα δύο εναπομείναντα… «σκαθάρια», ο Paul McCartney και ο Ringo Star, που ανέβηκαν στη σκηνή σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, με τη Yoko Ono να βρίσκεται ανάμεσα στους καλεσμένους και να τους αποθεώνει παρέλαβαν βραβείο για τη συνολική τους προσφορά («Lifetime Achievements»). To 1965 οι Beatles είχαν πάρει το πρώτο τους βραβείο ως «πρωτοεμφανιζόμενοι». Από τότε ο Paul MacCartney κέρδισε συνολικά 21 Grammy.

O πρώην Beatle κέρδισε άλλα δύο, το βράδυ της Κυριακής. Η… συμμαχία Beatles/Nirvana (ή ό,τι απέμεινε από αυτούς) ήταν νικητές στην κατηγορία «καλύτερο rock τραγούδι». Τέλος, το τρίτο του Grammy ήταν αυτό του «Music Film», για το «Life Kisses».

https://www.youtube.com/watch?v=QAeqoD4-xGE

Δείτε φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί και κορυφαίες στιγμές της βραδιάς.