Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε ένα μπαράζ φημών που έκανε λόγο για μεγάλο εκνευρισμό σε στελέχη του MEGA, αλλά και στα στελέχη του «Πρωινό mou». Μέχρι και σενάρια αντικατάστασης του Πέτρου Κωστόπουλου «ανακαλύφθηκαν» και ριζικής… αναδόμησης του πρωινού προγράμματος.

Δόση αλήθειας μπορεί να υπάρχει. Και αυτό γιατί ο παρουσιαστής είναι μαθημένος στον πρωταθλητισμό. Και όταν η «ψαλίδα» με τους «απέναντι», τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα «άνοιξε», είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός. Καυγάδες με Πετρετζίκη, απογοήτευση από την παρουσία της Ελισάβετ Σπανού δημοσιοποιούνται, αλλά αυτό είναι λογικό. Σε ποια δουλειά δεν συμβαίνουν τα ίδια, όταν υπάρχει και αυτή η πίεση;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, κάποια βασικά στοιχεία. Τα νούμερα τηλεθέασης του «Πρωινό mou» δεν είναι άσχημα. Αν σκεφτεί κανείς το θηριώδες lead in που δίνει ο Γιώργος Παπαδάκης στο πρωινάδικο του ANT1, αλλά και πως αυτοί οι παρουσιαστές έπαιζαν χωρίς αντίπαλο στη συγκεκριμένη ώρα για χρόνια, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως για να γίνει «ντέρμπι» το ματς «θέλει δουλειά και χρόνο πολύ».

Το «Πρωινό mou» υπό τον Πέτρο Κωστόπουλο στήθηκε εσπευσμένα, με όλα τα δομικά χαρακτηριστικά της εκπομπής που παρουσίαζαν οι Σκορδά και Λιάγκας. Από το πλατό μέχρι τη σκαλέτα. Αυτό φυσικά και αδικούσε από τη μία τον Πέτρο Κωστόπουλο, που κλήθηκε να φορέσει ένα κοστούμι «άλλο». Από την άλλη, εξυπηρετούσε στη συνήθεια του τηλεθεατή του MEGA.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει το MEGA είναι φυσικό να θέλει φρεσκάρισμα. Να δοκιμάσει νέες «χημείες», να εξελιχθεί, να πατήσει πάνω στην προσωπικότητα του παρουσιαστή, αλλά και της Τζένης Μπαλάτσινου, που προσφέρει πολλά σε πρεστίζ με την παρουσία της και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα σύγχρονης γυναίκας.

Οι αλλαγές προσώπων, αν γίνουν, δεν δίνουν απαραίτητα και λύση. Χρειάζεται σταδιακά να προσαρμοστούν όλα στον κεντρικό παρουσιαστή, που και άποψη διαθέτει και λόγο με βαρύτητα.