Η «ταμπέλα» που κρέμασε η Ελληνική Αστυνομία με τις φωτογραφίες των Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη, Πώλας Ρούπα, αλλά και των δύο δραστών της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δεν είναι και πολύ σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. 

2011: Επικηρύσσεται ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, με το ποσό του 1 εκ. ευρώ σε αυτούς που θα έδιναν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψή του. Φυσικά, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος.

2009: Στο 1 εκ. ευρώ κοστολογούν οι Αρχές τις πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση με βιτριόλι εναντίον της καθαρίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα.

2009: Αμοιβή 600.000 ευρώ για τα αδέρφια Σίμο και Μάριου Σεϊσίδη και του Γρηγόρη Τσιρώνη, γνωστούς και ως «ληστές με τα μαύρα». Οι Αρχές θεωρούσαν πως οι προαναφερθέντες συνδεόταν με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Ο Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

2007: Η Ελλάδα καίγεται και η κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει από 100.000 έως 1 εκ. ευρώ σε εκείνον που θα δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη εμπρηστή. 

2007: Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 1 εκ. δολαρίων σε εκείνον που θα έδινε πληροφορίες για την επίθεση με ρουκέτα στην Πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα. Όταν με προκήρυξη της, η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει  800.000 ευρώ σε όποιον οδηγούσε στον εντοπισμό του δράστη..

2000: Με 1 δισ. δραχμές επικηρύσσουν τον δολοφόνο του Bρετανού Tζόν Σοντερς. ταξίαρχο,ακόλουθο άμυνας της Bρετανικής Πρεσβείας στην Aθήνα.

Οι καταζητούμενοι

Εκτός από τους επικηρυγμένους από το Ελληνικό κράτος, υπάρχει και η κατηγορία των Ελλήνων καταζητούμενων από την Interpol. 

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται:

Λοφατέρ Φλότις 71 ετών, ελληνικής καταγωγής. Καταζητείται για βιαιοπραγία και απειλή κρατικών λειτουργών εν ώρα υπηρεσίας.

Πετρικόπουλος Αριστοτέλης, 49 ετών, ελληνοαλβανικής καταγωγής. Καταζητείται για απάτη και εξαπάτηση.

Αμασιάδης Δημήτριος, 44 ετών. Παραβίαση των όρων αναστολής. Παράνομη πτήση για να αποφύγει τη φυλάκιση. Σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου κάτω των 13 ετών. Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου κάτω των 13 ετών.

Καραγιαννίδης Ιωάννης, 40 ετών. Συνωμοσία για παράνομη μεταφορά πετρελαίου και ανάμειξη του, για να εμποδίσει την διαδικασία Οργανισμού και να εξαπατήσει τις ΗΠΑ. Λαθραία εξαγωγή πετρελαίου και ανάμειξη.

Μερτζάνη Ζωή, 38 ετών.  Συνωμοσία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Εγκληματική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μέσω διανομής προστατευόμενου έργου σε δίκτυο υπολογιστών. Εγκληματική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με ηλεκτρονικά μέσα.

Γιανάκοφ Γιούρι, 51 ετών. Ελληνορωσικής καταγωγής. Ανθρωποκτονία και  απαγωγή.

Καρατσίδης Γιώργος, 41. Ελληνορωσικής καταγωγής. Πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ζιγηριάδης Ελευθέριος- Πέτρος, 41 ετών. Λαθρεμπόριο.

Προστόφ Βιατσέσλαβ, 44 ετών. Ελληνικής, Ρωσικής και Γεωργιανής καταγωγής.  Καταδικασμένος για επίθεση και ληστεία, απαγωγή με τη βία και κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, βίαιες σεξουαλικές πράξεις με την βοήθεια τρίτων υπό την απειλή του θανάτου, εκβιασμός.

Θεόδωρος Γεωργακόπουλος, 57 ετών. Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Ψευδή κατάθεση στοιχείων για οικονομικά οφέλη. 

Σιτυλίδου Μερόπη, 49 ετών. Ελληνοκαναδικής καταγωγής. Απαγωγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Γιανάκοφ Αβνταντίλ, 48 ετών. Ελληνορώσος. Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση και πώληση όπλων και εκρηκτικών. 

Δαλαγεώργος Κωνσταντίνος, 45 ετών. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία (και απόπειρα βιασμού η οποία έχει παραγραφεί).

Σαββίδης Ηρακλής, 58 ετών. Ελληνορώσος. Δολοφονία.

Αδαμίδου Σοφία, 57 ετών. Ελληνορωσικής καταγωγής. Απάτη.

Κρομμύδας Αλέξανδρος, 40 ετών. Καταζητείται για απαγωγή ανηλίκου και παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Ανδρουτσόπουλος Δημήτριος-Αθανάσιος, 38 ετών. Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Καταζητείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού

Κολλίντζας Γεώργιος, 70 ετών. Ελληνοαμερικανός. Ηθελημένη κακοδιαχείριση τοπικών κυβερνητικών κεφαλαίων. Ψευδείς δηλώσεις σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Μπακλαγιάν Ιωάννης, 54 ετών. Ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής. Απάτη.