Ήταν στη Νέα Υόρκη όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης πληροφορήθηκε το ατύχημα του γιου του – ένα ατύχημα που οδήγησε και στον θάνατό του μια μέρα. Ο μεγιστάνας κατέρρευσε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο μοναχογιός και διάδοχός του είχε φύγει από τη ζωή μόλις στα 25 του χρόνια. Ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη μόλις είχε λυγήσει, την περίοδο που όλοι θεωρούσαν ότι κανείς δεν θα μπορούσε να τον ρίξει από τον θρόνο του.

Άλλωστε ήταν γνωστή η αδυναμία που είχε στον Αλέξανδρο. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948, πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια.  Πάθος του, η ταχύτητα και τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και μεγάλος του έρωτας η κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του Φιόνα Κάμπελ – Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών. Όλοι έλεγαν ότι είχε όλα τα προσόντα για να διαδεχθεί τον πατέρα του – για αυτό και ο Ωνάσης πάντα τον έπαιρνε στα σημαντικά ραντεβού του, ώστε να «ψηθεί».

Όμως δεν πρόλαβε να τον δει στη θέση του. Στις 22 Ιανουαρίου το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο νεαρός Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή μια μέρα αργότερα, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο χαμός του διέλυσε τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο θάνατός του δεν ήταν ατύχημα. Μάλιστα επικήρυξε τους δολοφόνους του για 1 εκ. δολάρια. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης κηδεύτηκε στον Σκορπιό – και δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αυτό ήταν το τέλος μιας αυτοκρατορίας.