«Η Χούντα ήταν επανάσταση». Βρήκε τη χρυσή ευκαιρία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτριος Χριστογιάννης, να δει το όνομά του να φιγουράρει στις κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας.

Όχι, δεν είχε γίνει γνωστός στο… πλατύ κοινό λόγω της παρουσίας του στη βουλή, ούτε είχαμε ακούσει για αυτόν πως με τη δουλειά του βελτίωσε στρεβλώσεις της ελληνικής νομοθεσίας.

Εκλέχθηκε (τονίζουμε, εκλέχθηκε) βουλευτής για να βγαίνει στα κανάλια και να υποστηρίζει ανερυθρίαστα πως η κατάλυση της δημοκρατίας είναι «επανάσταση» και πως το ίδιο πιστεύουν και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;

Αυτό που είναι όμως πιο επικίνδυνο, είναι πως αυτό το «παιχνιδάκι» γίνεται συνειδητά, για να κερδίσει τη συμπάθεια όλων εκείνων των ημιμαθών ή αγράμματων ψηφοφόρων που πιστεύουν τα ίδια. Φλερτάρει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους για να διατηρήσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές –όποτε και εάν διεξαχθούν- τη βουλευτική του έδρα.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η είδηση που αφορούσε τον ίδιο και είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η άρση της ασυλίας του βουλευτή για υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Δείτε το βίντεο… 

Ποιος είναι ο βουλευτής Δημήτριος Χριστογιάννης

Ο Δημήτριος Χριστογιάννης του Διονυσίου γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 18 Αυγούστου 1957) είναι Έλληνας γιατρός με ειδικότητα ακτινολόγου και πολιτικός. Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Πιερία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Σύζυγός του είναι η ιατρός Ιωσηφίνα Μπαρμπέρα με την οποία απέκτησε έναν γιο. 

Παιδί προσφύγων, σπούδασε Ιατρική στο Παλέρμο της Ιταλίας. Εργάστηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης και στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε διοικητής στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, από το 2007 έως το 2009. Συνέγραψε πολλά επιστημονικά έργα και έλαβε μέρος σε ακτινολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ήταν ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου του Παλέρμου. Πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία. Στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος και επανεξελέγη στις εκλογές των ετών 2002 και 2006. Υπηρέτησε ως Αντινομάρχης Υγείας Πρόνοιας, Γεωργίας, Δημόσιας Διοίκησης, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Ισότητας της Νομαρχίας Πιερίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές που διεξήχθησαν το Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2012 συγκεντρώνοντας στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση 5.143 σταυρούς.

Είναι μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και της υποεπιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

 

Σε ένα άλλο site, με βιογραφικά αναφέρει: «Διέπρεψε ως επιστήμονας στο Γεν. Νοσοκομείο Κατερίνης και ως Διοικητής στο ’‘ΘΕΑΓEΝΕΙΟ’’ Θεσσαλονίκης.
Δραστηριοποιείται τοπικά και πανελλαδικά σε επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς συλλόγους και φορείς.
Από το 1998 έως το 2010 εκλέχθηκε 3 συνεχόμενες φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος και χειρίστηκε ως επικεφαλής Αντινομάρχης τους τομείς Υγείας Πρόνοιας, γεωργίας, δημόσιας διοίκησης, παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού και ισότητας της Νομαρχίας ΠΙΕΡΙΑΣ».