«Το να είσαι κακός είναι καλό. Το να είσαι καλός είναι βαρετό». Έχοντας «κληρονομήσει» από τη γιαγιά του αυτή τη συμβουλή, την ακολούθησε πιστά σε όλη του τη ζωή. Και την εφάρμοσε όποτε μπορούσε.

Γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1946 στο Λονδίνο και έδειξε από μικρός ότι ήταν ατίθασος. Όταν ήταν έφηβος έφυγε από το σπίτι του και άρχισε να κάνει όποια δουλειά έβρισκε για να επιβιώσει, ενώ παράλληλα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα τέχνης σε διάφορα κολέγια. Μέσα από τις διάφορες παρέες γνώρισε και τη Vivienne Westwood, με την οποία κάνουν σχέση και αποφασίζουν να ανοίξουν ένα μαγαζί με ρούχα: το Let it Rock, το οποίο λίγα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε SEX.

Επηρεασμένος από το hard rock/punk κίνημα στη Νέα Υόρκη και τη γνωριμία του με τους New York Dolls, το 1975 πείθει τους θαμώνες του μαγαζιού του Paul Cook και Steve Jones να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα. Μάλιστα τους προτείνει ως τραγουδιστή τον John Lydon, ο οποίος εκείνη την περίοδος σύχναζε στο SEX φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «I hate» και έγινε γνωστός ως Johnny Rotten! Οι Sex Pistols μόλις είχαν γεννηθεί και στα 3 χρόνια που επέζησαν κατάφεραν να κάνουν άνω-κάτω τη μουσική σκηνή της Αγγλίας.

Μετά τη διάλυσή τους, εκτός από τις δικαστικές διαμάχες που είχε με τον Lydon, ο McLaren κυκλοφόρησε προσωπικούς δίσκους, έπαιξε τον ρόλο του μάνατζερ (όχι πάντα επιτυχημένα, καθώς δεν ενθουσιάστηκε ακούγοντας τους Red Hot Chili Peppers το 1985) και του σχεδιαστή, προσπάθησε να σκηνοθετήσει, διοργάνωσε συναυλίες και γενικά έκανε τα πάντα για να είναι μέσα στα underground πράγματα. Άλλωστε εκεί του άρεσε να ζει.

Και έτσι ήθελε να φύγει από τη ζωή. Κατά την διάρκεια της κηδείας του ακουγόταν το κομμάτι «My Way» αλλά στην διασκευή που είχε κάνει ο αδικοχαμένος μπασίστας των Sex Pistols, Sid Vicious.