Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον κόσμο του θεάματος, έχουν ως στόχο, εκτός από μεγάλες δουλειές, να κάνουν και πολλές φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις, ώστε να τους βλέπει συχνά ο κόσμος και να μην τους ξεχάσει. Πόσο μάλλον όταν ήδη συμμετέχουν σε ένα σήριαλ που το βλέπουν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον πλανήτη. Η δημοσιότητα είναι κάτι που κυνηγούν όσοι μπουν στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι κάτι σαν κανόνας. 

Ένας κανόνας που δεν ισχύει και τόσο στην περίπτωση του Jack Gleeson. Ο 21χρονος Ιρλανδός ηθοποιός, μπορεί στο «Game of Thrones» να κηνυγάει με πάθος τη δύναμη και να θέλει να βρίσκεται πάνω από όλους, αλλά στην πραγματική του ζωή προσπαθεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο λιγότερο φωτογραφημένος αστέρας της επικής τηλεοπτικής σειράς, που βασίζεται στα βιβλία του George R.R. Martin και έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. 

Και αυτή του την… απέχθεια απέναντι στον κόσμο της showbiz την έδειξε για μια ακόμη φορά, μιλώντας σε συνέδριο του Oxford Union. «Οι εφημερίδες και η τηλεόραση έπαθαν εμμονή με τη δημιουργεία διασήμων και την εμπορευματοποίησή τους, που στο τέλους τους έχουν μετατρέψει σε κάτι αναλώσιμο. Και τελικά είναι ειρωνικό να βλέπεις διάσημους να πουλάνε ταμπόν και λευκαντικά δοντιών, προϊόντα που στο τέλος θα κρατήσουν πολύ περισσότερο από τη διασημότητα των ίδιων» είπε ο Gleeson στο συνέδριο. 

Όσο για τη δική του επιλογή να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο… μισητός Βασιλιάς του «GoT» τόνισε ότι: «Η δημοσιότητα όταν παίρνει την εικόνα ενός ανθρώπου, ουσιαστικά παίρνει και τη ζωή του και τον δείχνει ως ένα εμπορικό προϊόν και όχι ως άνθρωπο». Μάλιστα τόνισε πως όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να παλέψουμε με την επιθυμία μας να… θεοποιούμε τα πρότυπά μας, γιατί τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας. 

Δείτε την 30λεπτη ομιλία του Jack Gleeson στο συνέδριο του Oxford Union.