Η ιστοσελίδα, με την είσοδο του Διαδικτύου στην πολιτική (ή μάλλον των πολιτικών στο Διαδίκτυο) πολλές φορές υποκαθιστά τα επίσημα γραφεία Τύπου, τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις. Πολιτικές αιχμές, κόντρες, ακόμα και γκάφες γίνονται μέσω των αναρτήσεων των 140 χαρακτήρων, δίνοντας τη χαρά σε απλούς χρήστες, αλλά και δημοσιογράφους, να παρέμβουν και να δίνουν μέρος της διαδικτυακής «κουβέντας».
 
Το provocateur.gr σας παρουσιάζει τους πιο ενεργούς «τιτιβιστές» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με βάση τον αριθμό των tweets που έχει γράψει το… κοντέρ του λογαριασμού τους (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές). 
 
Η λίστα έχει έναν «πρωταθλητή» που -δεν εξηγείται αλλιώς- πρέπει να τιτιβίζει και στον ύπνο του- δεν είναι άλλος από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Τα 44.839 tweets που έχει δημοσιεύσει μιλούν από μόνα τους. Κόντρες, φωτογραφίες, προαναγγελίες συνεντεύξεων, retweets είναι μέσα στην καθημερινή δραστηριότητα του λογαριασμού του υπουργού που παίρνει κυριολεκτικά φωτιά.
 
Γνωστός λάτρης των social media είναι και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά το Twitter. Έχει κάνει 7.413 τιτιβίσματα πολλά εκ των οποίων αφορούν καταγγελίες, αιχμές και ανακοινώσεις.
 
Οι κόντρα των δύο, άλλωστε, κάποια στιγμή μεταφέρθηκε και στη δημοφιλή social media πλατφόρμα, με τους δύο να ανταλλάσσουν tweets απείρου κάλλους και οι έλληνες χρήστες να παρακολουθούν… άφωνοι. Καλά, όχι όλοι. Στην ιστορία έχει περάσει και η δήλωση-αποκάλυψη του βουλευτή πως ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. τον έχει… μπλοκάρει! 
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου αν και δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερο «θόρυβο» με κάποια ανάρτησή της έχει φτάσει τις 6.099, χρησιμοποιώντας εδώ και αρκετά χρόνια τις ιστοσελίδες δικτύωσης.
 
Eπιστρέφοντας στους ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ είναι ιδιαίτερα ενεργός με 5.137 tweets. Είναι ενδεικτικό ότι στη γιορτή του προέδρου του Κινήματος έστειλε ευχές μέσω Τwitter.
 
O βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης εμφανίζει συχνότατη δραστηριότητα στο Twitter, έχοντας ανεβάσει 3.948 tweets. Eκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, γενικώς, αλλά και στο Twitter είναι o Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 2.536 τιτιβίσματα.
 
Μόνιμος «θαμώνας» του Twitter, αλλά και του Facebook είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αρέσκεται στο να ρίχνει φαρμακερά «βέλη» με συχνές αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν φτάσει τις 5.108.
 
Από τους φανατικούς της ιστοσελίδας είναι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος αρέσκεται να σχολιάζει την επικαιρότητα, με τα τιτιβίσματά του να έχουν φτάσει τα 1.982.
 
Ανοδική πορεία έχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει φτάσει τα 1.930, παρουσιάζοντας έντονη δραστηριότητα και το Facebook.
 
Tέλος, στη μάχη των επικεφαλής των… γραφείων ο διευθυντής του πρωθυπουργικού, Γιώργος Μουρούτης επικρατεί με 7.672 tweets του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει κάνει 3.827.
 
Το Twitter έχει μία μοναδική δυνατότητα: Να μαζεύει τον πολιτικό ξύλινο και μακροσκελή λόγο. Λίγα και περιεκτικά…