Ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι καλός ποδοσφαιριστής. Πολύ καλός θα λέγαμε, ακόμα και τώρα στα 32 του, που «αναγκάστηκε» να έρθει στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων.
 
Εκτός, όμως, από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι και Κροάτης. Δηλαδή πρώην Γιουγκοσλάβος. Kαι επειδή το αίμα νερό δε γίνεται, ο διεθνής μέσος των «πρασίνων» έχει επιβάλει έναν δικό του… άγραφο νόμο, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη των… Γιούγκων σχολή με τις ιδιοτροπίες τους (και το απύθμενο ταλέντο τους).
 
Ποιος είναι αυτός ο όρος; Να παίζει πάντα. Μάλιστα, πάντα. Ο Πράνιτς έχει μιλήσει γι’ αυτό το θέμα με τον προπονητή του, Γιάννη Αναστασίου, και σχεδόν το θέμα έχει ξεκαθαριστεί. Ο Κροάτης θα δίνει όλο του το «είναι» μέσα στο γήπεδο και θα αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης του «τριφυλλιού», ο Αναστασίου θα τον εμπιστεύεται και θα του δίνει τη σχετική πίστωση χρόνου, όταν κάτι δεν πάει καλά.
 
Μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί, με βάση τις απαιτήσεις του Πράνιτς, υψηλές θερμοκρασίες στα πράσινα αποδυτήρια. Υπάρχει και από τις δύο πλευρές κατανόηση.