Μάλλον η Ακαδημία βαρέθηκε κάθε χρόνο να τρώει κράξιμο για τις επιλογές της, για την χολιγουντιανή λογική της και την εικόνα του «καλού Αμερικάνου» και φέτος αποφάσισε να το παίξει όσο πιο τίμια μπορεί. Έτσι ακολουθώντας τη λογική που είχε η επιτροπή στις Χρυσές Σφαίρες, αποφάσισε να τους κάνει όλους χαρούμενους στις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Όσκαρ. Έκοψε το καρπούζι στη μέση, μοίρασε τα κουκούτσια και κανένας δεν μπορεί να της πει τίποτα.

Φαντάσου ότι στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία έβαλαν όσα περισσότερα φιλμ μπορούσαν όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια (ένα έτος είχαν βάλει μέχρι και 10, φέτος έμειναν στις εννέα). Τέτοια ανάγκη είχαν για να γλιτώσουν το… κράξιμο. Ωστόσο αν τα δεις συνολικά τα πράγματα σχετικά με την κατάσταση στα βραβεία Όσκαρ και τις επιλογές της Ακαδημίας, δεν γίνεται να αποφύγεις τον προβληματισμό.

Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Προβληματισμός για το αν αξίζει να είσαι καταπληκτικός ηθοποιός…

…καθώς ο Jonah Hill έχει περισσότερες υποψηφιότητες από τον Robert Redford! Ναι, ο σχετικά καλός κωμικός ηθοποιός έχει ξεπεράσει έναν από τους κορυφαίους της 7ης τέχνης.

 

Προβληματισμός για το τι έχεις κάνει στη ζωή σου…

…καθώς η Jennifer Lawrence είναι για 3η φορά στην καριέρα της υποψήφια  για ένα χρυσό αγαλματάκι. Και είναι μόλις 23 ετών! Μόλις.

 

Προβληματισμός για το τι βλέπει ο κόσμος…

…αν σκεφτείς πως από το top10 των ταινιών που έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια μέσα στο 2013, μόνο το «Gravity» είναι υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Όχι χαιρόμαστε που τα «Fast & Furius 6», «Thor», «Man of Steel» δεν είναι, αλλά τελικά τι βλέπει ο κόσμος εκεί έξω;

 

Προβληματισμός για το που πήγαν οι γυναίκες…

…αφού για μια ακόμη χρονιά δεν υπάρχει έστω μία γυναίκα στην Κατηγορία Καλύτερος Σκηνοθέτης. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν; Ρατσισμός μου μυρίζει στην επιτροπή.

 

Προβληματισμός για το τι θα δουν οι ανήλικοι…

…καθώς οι 6 από τις 9 υποψήφιες Καλύτερες Ταινίας στα Όσκαρ είναι (θεωρητικά) ακατάλληλες για ανηλίκους – τουλάχιστον στις ΗΠΑ.