«Εμβληματικές» προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα τη δεκαετία του ’90 πέρασαν από τα Καρντάσιανς αυτής της εβδομάδας. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η τηλεοπτική του παρέα αποφάσισαν να φιλοξενήσουν στον καναπέ τους εναλλακτικές περσόνες και η «δοκιμή» πέτυχε. Εμφανής πλέον, η πρόθεσή τους να απέχουν από έναν αγώνα ταχύτητας για το ποιος θα εξασφαλίσει πρώτος τα «αποκλειστικά ονόματα», που στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν μονάχα ως “βιτρίνα” σε τηλεοπτικά μαγαζιά με φθηνό εμπόρευμα.

Τη… διαφορά διαπιστώσαμε στην εκπομπή της Τρίτης με καλεσμένους τον βαμμένο «κόκκινο» Τάκη Τσουκαλά και τον «πλανητάρχη» Τάσο Μπουγά αλλά και σε αυτή της Τετάρτης, με τον Τριαντάφυλλο και τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο να κάθονται στον τηλεοπτικό καναπέ. Ανεπιτήδευτοι -καλεσμένοι και παρουσιαστές-, απαλλαγμένοι από στρας, φανταχτερές χάντρες και ναρκισσιστικές συμπεριφορές μίλησαν με αλήθεια και γλύκαναν την AGB που χάρισε για ακόμη μια φορά υψηλά νούμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Εν αντιθέσει με άλλα προγράμματα που βαπτίζονται one man show και φιλοξενούν όλη την αφρόκρεμα της showbiz δίχως όμως, να καταφέρνουν να εκμαιεύσουν ούτε υποψία αλήθειας (βλέπε εκπομπή Νίκου Μουτσινά με καλεσμένη τη Μενεγάκη) ή κάποια άλλα που αναλώνονται σε επιφανειακές συζητήσεις περί sex tapes (βλέπε Θέμη Γεωργαντά με καλεσμένη την Κλέλια Πανταζή), τα «Καρντάσιανς» κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη, επαναφέροντας στο τηλεοπτικό προσκήνιο πρόσωπα με πρόωρη ετικέτα λήξης.

Πέραν των προσκεκλημένων της, η επιτυχία που η συγκεκριμένη ψυχαγωγική εκπομπή σημειώνει έγκειται στο γεγονός ότι η τηλεοπτική ομάδα έχει δέσει μεταξύ της, με τους τηλεοπτικούς ρόλους να έχουν διαμοιραστεί με σαφήνεια, το πηγαίο χιούμορ του Αρναούτογλου να δίνει ωραίες πάσες στον ατακαδόρο Σταρόβα και τη Μαρία Μπεκατώρου να αποτελεί μια εξαιρετικά ζεστή επιλογή γυναικείας τηλεοπτικής συμπεριφοράς. 

Τα Καρντάσιανς κάνουν μία εναλλακτική στροφή σε ό, τι αφορά τους καλεσμένους τους -στους οποίους στηρίζεται και το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής- και το εγχείρημά τους δείχνει μέχρι στιγμής να αποδίδει. Η δε πρόσκληση πολιτικών προσώπων ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην εκπομπή (βλ. Καρατζαφέρη, Άδωνι ή Παπαμιμίκο) αποτελεί ακόμη μία έξυπνη επιλογή που φέρνει τη διαφορά.

Χορτάσαμε από περιφερόμενους τηλεοπτικούς stars με μοναδική έννοια αν θα τους πάρει ο φακός από το καλό τους προφίλ…