Ο Μάρτιος (όπου η F1 παίρνει εκκίνηση) δείχνει να είναι μακρινός γι’αυτό και εμείς θα κάνουμε λίγα βήματα πίσω για να δούμε, ένα μικρό φιλμ με το πως κατασκευάστηκε το μονοθέσιο της Red Bull Renault, RB9 με το οποίο ο Sebastian Vettel κέρδισε τον τίτλο του 2013.
 
Πρόκειται για μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους που μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε στο εργοστάσιο της Red Bull Racing και να πάρουμε μια μικρή γεύση του τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula1 από το μηδέν.
 
Τα πρώτα σχέδια έγιναν από τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή Adrian Newey, ο σχεδιασμός στη συνέχεια, πήρε σάρκα και οστά (ή καλύτερα πλαίσιο και αμάξωμα) με τη μορφή ενός πλαστικού μοντέλου με το οποίο έγιναν οι πρώτες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα. 
 
Αφού το αυτοκίνητο βελτιώθηκε αεροδυναμικά, οι μηχανικοί δημιούργησαν καλούπια από πηλό για να φτιάξουν τα φύλλα από ίνες άνθρακα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ένα βιομηχανικό κλίβανο με θερμοκρασίες 300 βαθμών Κελσίου. Τότε το μονοθέσιο συναρμολογήθηκε και βάφτηκε και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί βεβαιώνονται ότι όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί σωστά.
 
Τέλος, η Red Bull Renault RB9 είναι έτοιμη για το ντεμπούτο της στο κοινό και τα μέσα ενημέρωσης.