Πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καλύτερος τερματοφύλακας του 2004… Όταν τα επιτεύγματα μιλούν τι παραπάνω μπορείς να γράψεις, πόσο να ωραιοποιήσεις; Ακόμη και η προσπάθεια να ακυρώσει κανείς τη συνολική πορεία ενός επαγγελματία είναι άκυρη, αφού το προφανές επικρατεί πάντα και έτσι όποιος το τολμά περνά αυτόματα στην κατηγορία του γραφικού.

Στα ρεπορτάζ του εξωτερικού, η πιο συχνή λέξη που συνοδεύει τον Αντώνη Νικοπολίδη είναι το… hero! Όπως τότε, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009, παρόλο που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από την Άρσεναλ.

Ένα ακόμη από εκείνη τη βραδιά!

Βέβαια, υπήρχαν και παιχνίδια που απλά ήταν ανίκητος. Όπως εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καραϊσκάκης».

Και τότε το έγραψαν μέχρι και οι… Κινέζοι!

 

Φυσικά, υπήρχαν και οι… καθαρές νίκες!

Και ο λόγος του δεν παύει να έχει βαρύνουσα σημασία…

Ακόμη και όταν κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, το AP το είχε στο section Big Stories.

Φυσικά και η UEFA είχε κάνει θέματα τη δήλωσή του πως αποσύρεται από την Εθνική.

 

Έχει βιώσει συναισθήματα λύπης και χαράς στον ακραίο βαθμό, όπως επίσης έμαθε για πολλά χρόνια να ζει με το άγχος, να διαχειρίζεται το στρες, να προσπερνά την ατυχία κυνηγώντας την επιτυχία. Κάνοντας χαρούμενους εκατομμύρια κόσμου και ευτυχισμένους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του καλύτερου αθλήματος που παίζεται στον πλανήτη.

Χρόνια πολλά Αντώνη Νικοπολίδη.

 

(Διαβάστε πως ο Αντώνης Νικοπολίδης περιγράφει στο Provocateur το 24ωρο του μεγάλου τελικού εναντίον της Πορτογαλίας,το 2004, πατώντας εδώ)