«Αναζητείται νέος (έως 45 ετών) και άφθαρτος ηγέτης για ελπιδοφόρα κίνηση, με γοητευτικό κεντροαριστερό προφίλ. Πηροφορίες «58», τηλ επικοινωνίας… (ώρες γραφείου)». Αυτή θα μπορούσε να είναι η μικρή αγγελία της «κίνησης των 58», των Κεντροαριστερών δηλαδή που προσπαθούν να συσπειρώσουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και δεν εκφράζονται μέσω των υπαρχόντων κομμάτων.

Παρόλο που στην Κίνηση αυτή κυριαρχούν πολιτικά πρόσωπα φθαρμένα, με βαρίδια στις τσέπες, οι «58» προσπαθούν να επικοινωνήσουν πως είναι κάτι το νέο. Όσο, όμως, δεν υπάρχει ένα κεντρικό πρόσωπο, το οποίο και θα «ακτινοβολεί» το προφίλ του υπό ίδρυση… κινήματος, το εγχείρημα θα μοιάζει κάτι μεταξύ think tank και ΜΚΟ και Οικολόγους Πράσινους. Μέχρι στιγμής αντί προσώπου, έχουμε δει ένα… δέντρο, την ελιά. Και όχι, δεν χάνουμε το δάσος!

Η… «ελληνική ελιά», λοιπόν, ανακοίνωσε πως θα ριχθεί με ψηφοδέλτιο στη «μάχη» των ευρωοεκλογών…  «Οι “58” και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σε αυτή μπορούν να συναντηθούν, όπως τονίζαμε στην αρχική έκκληση-πρόσκληση, όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού» γράφει η ανακοίνωση.

«Οι “58” και οι συνεργαζόμενες κινήσεις συζήτησαν τις βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση. 

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ… χαιρετά το κείμενο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Και αυτό φαντάζει λογικό, μιας και όλα δείχνουν πως η «Κίνηση των 58» θα αποτελέσει το «σωσίβιο του ΠΑΣΟΚ», για να μην κατακερματιστεί στις ευρωεκλογές.