Όσο ζούσε τρέλαινε τους άντρες και έκανε όλες τις γυναίκες να τη ζηλεύουν. Και όχι άδικα. Ήξερε να τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με τις εντυπωσιακές της καμπύλες, τα κουνήματά της, τον ήχο της φωνής της και το νάζι της. Κι αν κάποιοι πίστευαν ότι μετά τον θάνατό της, το 1962, η λάμψη της θα έσβηνε σταδιακά, εκείνη τους διέψευσε. Η Marilyn Monroe ακόμα και σήμερα θεωρείται το απόλυτο θηλυκό του Hollywood. Και μια γυναίκα μυστήριο. 

Κι αν μετά από 52 χρόνια θα πίστευε κανείς ότι είναι όλα γνωστά για τη ζωή της, κάθε τρεις και λίγο αυτό διαψεύδεται. Γιατί όπως φαίνεται η Marilyn είχε πολλά μυστικά. Ναι, όλοι γνωρίζουν για τη σχέση της με τα αδέρφια Kennedy, που έκανε μέχρι και τον Λευκό Οίκο να τρέμει, για τους αρκετούς εραστές της, για τους γάμους της που δεν άντεξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, για τις φοβίες και τις εμμονές της. 

Ωστόσο φαίνεται πως πολλά ακόμα πράγματα δεν είναι γνωστά για τη ζωή της. Και το λεύκωμα της Monroe που ανακαλύφθηκε πριν λίγες μέρες έρχεται να φωτίσει άγνωστες -έως σήμερα- στιγμές της. Σύμφωνα με το Newsweek στο λέυκωμα της Marilyn βρέθηκαν πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες της, όλες από τον Sam Shaw, τον φωτογράφο που της είχε βγάλει την κλασική εικόνα με το λευκό φόρεμα που σηκώνεται εντελώς… τυχαία. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, σε κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες της η Monroe ήταν εντελώς γυμνή, ενώ όλα δείχνουν πως είχε σχέση με τον Shaw – όσο ήταν παντρεμένη τόσο με τον Joe DiMaggio όσο και με τον Arthur Miller. 

Το λεύκωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Lawrence Schiller, του οποίου του το χάρησε ο Shaw το 1972, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της Monroe.