Ότι είναι ο Νίκος Γκάλης για την Ελλάδα, είναι ο Michael Jordan για τις ΗΠΑ και… τον υπόλοιπο κόσμο. Ο κορυφαίος παίκτης μπάσκετ του κόσμου, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα, κατέκτησε τα πάντα, νίκησε τους πάντες – ακόμα και το νόμο της βαρύτητας. Ο αθλητής εκείνος που μπορούσε να πραγματοποιήσει πράγματα που οι άλλοι παίκτες απλά φαντάζονταν. 

Ο Jordan έδειξε από πολύ νωρίς το ταλέντο του και στην πορεία κατάφερε να μετατρέψει τους Σικάγο Μπουλς από μια καλή ομάδα, στην τέλεια ομάδα. Βέβαια δίπλα του είχε και άλλους μεγάλους παίκτες, όπως ο Scottie Pippen, αλλά και έναν προπονητή μεγαλοφυία, τον Phil Jackson. Ωστόσο αυτός ήταν που έκανε τη διαφορά, που έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, που δεν έχανε το κρίσιμο σουτ στο τέλος.

Αυτός ήταν που οδήγησε τους Μπουλς σε έξι τίτλους NBA, ενώ ανακηρύχθηκε 5 φορές MVP της σεζόν, 6 φορές MVP των τελικών και 10 φορές πρώτος σκόρερ του NBA. Ωστόσο, το 1999, μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες, ο Jordan ήταν πλέον 36 ετών και μπορεί να βρισκόταν ακόμα σε καταπληκτική φόρμα, αλλά στις 13 Ιανουαρίου επέλεξε να πει (για δεύτερη φορά, μετά το 1993) «αντίο» στους Μπουλς και στο άθλημα το οποίο έκανε να μοιάζει μαγικό.

Βέβαια ένα χρόνο αργότερα θα επιστρέψει στο μπάσκετ, αυτή τη φορά από τη θέση του προέδρου των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και 2001 φοράει και πάλι τα αθλητικά του για να βοηθήσει ως παίκτης την ομάδα του. Τελικά το 2003 θα αποσυρθεί μία και καλή από τον κόσμο του ΝΒΑ.