Δευτέρα 6/1

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατα την επίσκεψή του στο Μουσείο Χορού Καλαμάτας την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

 

Μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες έχει χτυπήσει τις περισσόσετερες πολιτείες των ΗΠΑ, με το θερμόμετρο να είναι αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν AP Photo/Charles Rex Arbogast)

 

Διαδηλώσεις των Αφρικανών μεταναστών στο Ισραήλ.(AP Photo/Ariel Schalit)

 

Οι δικηγόροι στην Αγγλία βγήκαν στους δρόμους (AP Photo/Alastair Grant)

 

Ήρθε και “επίσημα” το τέλος της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και οι δρόμοι γέμισαν με δέντρα και στολίδια (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Το αντίο σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή. Οι οπαδοί αλλά και οι παίκτες της Μπενφίκα λένε αντίο στον Εουσέμπιο (AP Photo/Francisco Seco)

 

Τρίτη 7/1 

Επιθεώρηση των χώρων του Ζαππείου, λίγο πριν τη τελετή έναρξης της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο (EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ)

 

Αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας για την έναρξη της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Πρώτη εμφάνιση της Άνγκελα Μέρκελ με πατερίτσες, μετά το ατύχημα που είχε. (AP Photo/Markus Schreiber)

 

Άσχημες καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη (AP Photo/Paulo Duarte)

 

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται της πριγκίπισσα της Ισπανίας Χριστίνα AP Photo/Manu Fernandez, File)

 

Αστυνομικοί έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Στην Ογκολογική κλινική νοσηλεύεται ο Σάββας Ξηρός, μετά την απόφαση της εισαγγελείας Πειραιώς. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

 

Τετάρτη 8/1

Ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το υπουργικό συμβούλιο (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

 

Η… οικογενειακή φωτογραφία από την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

 

Στους 100.000 υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (AP Photo/Rebecca Blackwell)

 

Αγώνας μπάσκετ στην Β. Κορέα για τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν, με αρκετά παλιά αστέρια του ΝΒΑ AP Photo/Kim Kwang Hyon)

 

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στα Προπύλαια. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αγνόησαν την αστυνομική απαγόρευση και προσήλθαν στην -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση στα Προπύλαια. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μέγαρο Μουσικής (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

 

Πέμπτη 9/1

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

 

Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν το έργο “Κέντρο Υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 70 ατόμων”. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

 

Παραπληγικοί αλυσοδέθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας (EUROKINISSI /ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)

 

Επιχείρηση “σκούπα” των Ισπανικών αρχών κατά της ΕΤΑ (AP Photo/Alvaro Barrientos)

 

Στον εισσαγελέα διαφθοράς που διερευνά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το πρώην στέλεχος του Τ.Τ. Χαράλαμπος Γιαγκούδης (PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)

 

Λιτανεία του “Μαύρου Ναζωραίου” στις Φιλιππίνες (AP Photo/Bullit Marquez)

 

Έκθεση με έργα του Πάμπλο Πικάσο στην Γερμανία (AP Photo/Jens Meyer)

 

Την μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, 23 χρόνια μετά τη δολοφονία του, τίμησαν φορείς και πολίτες στην Πάτρα. (EUROKINISSI)

 

Παρασκευή 10/1

Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάγιερ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

Συγκρούσεις των οπαδών του Μόρσι με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Αίγυπτο (AP Photo/Ahmed Abd El Latif, El Shouk Newspaper)

 

Σάββατο 11/1 

Απολογία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με τους οπαδούς της Χ.Α. να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το εφετείο (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

 

Επεισόδια στην Ουκρανία ανάμεσα στην αστυνομίες και σε φιλοευρωπαίους διαδηλωτές (AP Photo/Sergei Chuzavkov)