Alvvays – Adult Diversion

(από το single “Adult Diversion, 20/12/13)

Γιατί αναμένουμε το ντεμπούτο άλμπουμ των Alvvays; 1ον είναι Καναδοί και παρόλα αυτά παίζουν καλύτερο surf pop από τις πιο πολλές μπάντες των ακτών της Καλιφόρνια. 2ον παραγωγός του επερχόμενου δίσκου είναι ο αγαπημένος Chad Van Gaalen. 3ον έχουν συμμετάσχει ακόμα ο Graham Walsh των Holy Fuck και ο παραγωγός John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Dinosaur Jr.) και 4ον το «Adult Diversion» ως πρώτο single είναι φανταστικό.

 

The Young Sinclairs – Hurt My Pride

(από το single “Hurt My Pride”, 21/1/13)

Πιστοί οπαδοί των Kinks και των Byrds, οι Young Sinclairs αναβιώνουν εξαιρετικά το folk/psych rock και αν και ενεργοί εδώ και μια δεκαετία ,οι κυκλοφορίες τους σε άλμπουμ και EP’s είναι μετρημένες – αλλά καλές.

Ξεκίνα το ψάξιμο με τους δίσκους «Feel Bad» και «Tough Face».

 

Ether Teeth – Autumn Sky

(από το single “Autumn Sky”, 5/12/2013)

Μπάντα από το Φοίνιξ και κομμάτι τόσο dream pop και τόσο psychedelic όσο πρέπει για να το έχεις στο repeat και απλά να μην κάνεις τίποτε άλλο.

 

Thee Attacks – Stab

(από το album “Dirty Sheets”, 17/9/12)

Garage rock made in Denmark από τους Thee Attacks που προσφέρουν απλόχερο fun και χορευτικές φιγούρες με κάθε τους κομμάτι. Με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους και με το «Stab» να ξεχωρίζει. Καιρός λοιπόν να αποχωριστείς επιτελούς το «Lonely Boy» των Black Keys και να βάλεις αυτό στην θέση του.

 

Charlotte Gainsbourg – Hey Joe (Billy Roberts cover)

(από το soundtrack του “Nymphomaniac”)

Ιστορικό κομμάτι που έγινε γνωστό φυσικά από τον Jim Hendrix και από εκεί και πέρα διασκευάστηκε άπειρες φορές – τόσο από την Cher και τους Byrds μέχρι τους Type O Negative και τους Offspring. Τι παραπάνω προσφέρει άλλη μια διασκευή είναι το ερώτημα. Και όμως, το «Hey Joe», βγαλμένο από τα χείλη της Gainsbourg, ακούγεται πιο σέξι και ερωτικό από κάθε άλλη διασκευή. Φυσικά βοήθησε και η παραγωγή του Beck σε όλο αυτό.