Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Το σίγουρο είναι πως τον έχεις ακούσει. Γιατί δεν ήταν απλά μέλος των Led Zeppelin, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες που έχουν εμφανιστεί στη rock σκηνή.

Γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1944 στο Μίντλσεξ της Αγγλίας και σε ηλικία 8 χρονών άρχισε να παίζει κιθάρα. Και δεν την άφησε ποτέ. Παιδί-ταλέντο, στα 13 του εμφανίστηκε στην εκπομπή «All Your Own», ενώ όταν ακόμα ήταν μαθητής άρχισε να ψάχνει άλλους μουσικούς για να φτιάξουν συγκρότημα και έπαιζε σε διάφορα club. Άρχισε να δουλεύει ως session μουσικός και το 1966 μπήκε στους Yardbirds, παρόλο που τους είχε αρνηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο εκεί που απογειώθηκε το ταλέντο του ήταν το 1969, με τη γέννηση των Led Zeppelin, εκεί όπου η κιθάρα του έδεσε τέλεια με τη φωνή του Robert Plant. Ενός συγκροτήματος που θα έγραφε ιστορία στον μουσικό πλανήτη.

Μεγάλα κιθαριστικά solo, που ίσως σήμερα κουράζουν τους νέους, αλλά ήταν αληθινά… διαμαντάκια. Στα επόμενα 13 χρόνια κυκλοφόρησαν 9 στούντιο άλμπουμ, τα οποία όλα μπήκαν στο Top10 των Βρετανικών και Αμερικανικών charts, έβγαλαν διαχρονικές επιτυχίες και δημιούργησαν… σχολή!

Από το 1982 που οι Led Zeppelin διαλύθηκαν ο Page συνέχισε τόσο τη solo πορεία του, όσο και τις συνεργασίες τους με άλλα συγκροτήματα/μουσικούς.

Πολλοί τον θεωρούν εγωιστή, άλλοι… θεό της κιθάρας. Μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αλλά η ουσία βρίσκεται στο αποτέλεσμα – και αυτό είναι ότι ο Jimmy Page μας χάρισε μοναδικά κομμάτια. Πραγματικούς rock ύμνους. 

https://www.youtube.com/watch?v=6QoSJPwC4-k