Πόσο της μόδας είναι οι… Έλληνες παγκοσμίως; Η αλήθεια είναι πως η ελληνική επικαιρότητα αρκετά πυκνά βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων media, αλλά συνήθως για τους λάθος λόγους. Από την άλλη, any publicity is good publicity (οποιαδήποτε δημοσίευση, είναι καλή δημοσίευση), που λένε και στην ελληνική ύπαιθρο.

Ακολουθούν 9 διεθνείς παραγωγές που με τον έναν ή άλλο τρόπο θα έχουν ελληνική χροιά.

Οι… ξεπεσμένοι Έλληνες Θεοί

Η Αφροδίτη απαντά σε ροζ γραμμές, η Άρτεμις βγάζει βόλτα σκύλους και ο Απόλλωνας κάνει το μέντιουμ. Οι Έλληνες Θεοί έχουν μετεγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη και με τα τερτίπια τους φέρνουν τον κόσμο ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Ένα cast ονειρεμένο,αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους Christopher Walken, Alicia Silverstone, Sharon Stone (Αφροδίτη), John Turturro (Άδης), Rosie Perez (Περσεφόνη) είναι η μεταφορά του επιτυχημένου βιβλίου της Marie Phillips «Οι Θεοί συμπεριφέρονται άσχημα». Μια κωμωδία για έναν θνητό ζευγάρι (Ebon Moss-Bachrach και Alicia Silverstone ) που η ζωή τους αναστατώνεται από τους Έλληνες αρχαίους θεούς που έχουν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. 

 

Zach, the… producer

Ο Alejandro González Iñárritu υπογράφει και σκηνοθετεί την πρώτη του κωμωδία, στην οποία ο Zach Galifianakis θα βρεθεί με ένα ονειρεμένο cast. Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts, Emma Stone κρατούν τους βασικούς ρόλους της ταινίας Birdman.

Ένας ηθοποιός που υποδύθηκε τον super hero «Birdman», αλλά η καριέρα του έχει συνεχώς πτωτική πορεία, προσπαθεί να υπερκεράσει το «εγώ» του, τα οικογενειακά του προβλήματα και να κάνει ένα δυναμικό come back. Έτσι, αποφασίζει να πει το «ναι» στην πρόταση που του κάνει ένας θεατρικός παραγωγός (Galifianakis) του Broadway. 

Τα γυρίσματα του φιλμ ξεκίνησαν τον Μάρτη του 2013. Ο Michael Keaton υποδύεται τον «Birdman», η Emma Stone την «κόρη» του. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Naomi Watts συναντιέται για άλλη μια φορά με τον με τον Iñárritu, έπειτα από το αριστουργηματικό “21 Γραμμάρια” και ο Μάικλ Κίτον. 

 

Η topless εμφάνιση της Aniston

Μία συνοδός πολυτελείας γοητεύει έναν παντρεμένο σκηνοθέτη του Broadway κι εκείνος προσπαθεί να τη βοηθήσει να κάνει καριέρα. O θρυλικός Peter Bogdanovich επιστρέφει πίσω από τις κάμερες και σκηνοθετεί τη Jennifer Aniston, τον Owen Wilson, την Imogen Punch, αλλά και τη Cybill Sheperd. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν την ελληνίδα ηθοποιό να εμφανίζεται γυμνόστηθη. Αξίζει να σημειώσουμε πως για πρωταγωνίστρια είχε επιλεγεί αρχικά η αγαπημένη σας Olivia Wilde αλλά αποχώρησε λόγω φορτωμένου προγράμματος. 

https://www.youtube.com/watch?v=7WNB4BYFrI0

 

Nia Vardalos, η… παρανοϊκή!

Με μία κωμωδία επιστρέφει η Nia Vardalos, το Hellicopter Mom. Η ελληνίδα πρωταγωνίστρια ενσαρκώνει το ρόλο της Maggie Cooper, μιας υπερπροστατευτικής μητέρας που κάνει κόλαση τη ζωή του γιού της (Jason Dolley). Θεωρεί πως θα ήταν πολύ cool αν εκείνος ήταν gay. Έτσι,τον κάνει ρεζίλι στο σχολείο, του κλείνει διάφορα ραντεβού και φτάνει στο σημείο να υποβάλλει αίτηση για υποτροφία σε κολλέγιο για gay παιδιά. Το κακό είναι πως εκείνος δεν το έχει καταλάβει ακόμη. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013 στο Los Angeles.  Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 10 Ιουνίου του 2014. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε επίσης τους Skyler Samuels και Mark Boone Junior. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Salome Breziner (“The Secret Lives of Dorks”).

 

Όταν ο… Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ανακάλυψε την Ελλάδα

Αν και βρισκόταν πολλά χρόνια στον κινηματογραφικό κόσμο έπρεπε να περιμένει τον Peter Jackson και τον ρόλο του Aragon για να γίνει γνωστός. Και μετά έπρεπε να περιμένει το 2012 για να… γνωρίσει και την Ελλάδα. Ο Viggo Mortensen πρωταγωνιστεί στο «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», μια ταινία που γυρίστηκε σε Κρήτη, Αθήνα και Τουρκία – όλα με φόντο τη δεκαετία του ‘60. 

Αφορά ένα ερωτικό τρίγωνο, έναν φόνο, μυστήριο, αγάπη και διαπλοκή. Πέρα από τον Mortensen στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Kirsten Dunst, αλλά και το επόμενο μεγάλο αστέρι του Hollywood Oscar Isaac. 

 

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από το Λονδίνο στη… μεγάλη οθόνη

Ίσως να μην υπάρχει μια πιο Ελληνική ταινία από αυτή, που να γυρίζεται στο εξωτερικό. Θέλεις γαλανόλευκο άρωμα; Παίζουν οι Γιώργος Χωραφάς, Σπύρος Φωκάς και Γιώργος Βογιατζής. Ενώ στο φόντο βλέπουμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο «Πρόμαχος» αφορά μια ομάδα ελλήνων δικηγόρων που κάνει τα πάντα για να πάρει πίσω από τους Άγγλους των μνημείων. Η δημιουργία της ταινίας ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς Τζον και Θίοντορ Βούρχες. 

 

300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας και μια επική μάχη

Όταν οι 300 έπεσαν, ο πόλεμος για μια αυτοκρατορία ξεκίνησε». To sequel των «300» έρχεται επικό, θεαματικό, ηρωικό! Μετά τη μάχη των Θερμοπυλών, ο Περσικός Στρατός καθοδηγούμενος από τον Ξέρξη, τον θνητό που έγινε θεός, προελαύνει προς τις μεγάλες ελληνικές πόλεις-κράτη, ενώ επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού είναι η αιμοδιψής Αρτεμισία. Πρώτη στο διάβα τους θα βρεθεί η Αθήνα που διαθέτει έναν ισχυρό στόλο με επικεφαλής τον στρατηγό Θεμιστοκλή.

Ο Θεμιστοκλής αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να συνάψει συμμαχία με τον «παραδοσιακό» αντίπαλο της Αθήνας, την ολιγαρχική Σπάρτη με τα υπέρτατα στρατεύματα πεζικού. Ωστόσο ο Ξέρξης υπερέχει αριθμητικά σε ξηρά και θάλασσα. Υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή, οι Έλληνες θα ενωθούν για την απόλυτη και καθοριστική μάχη, με το υδάτινο πεδίο να αποτελεί αυτή τη φορά το θέατρο των συγκρούσεων.

Η ταινία βασίζεται όπως και οι «300», σε graphic novel του Frank Miller το οποίο έχει τον τίτλο «Xerxes». Σκηνοθετεί ο Noam Munro αλλά με τον Zack Snyder στην παραγωγή και το σενάριο, καθώς και το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, είναι ολοφάνερο ποιος είναι η «ψυχή» της ταινίας. Ο Snyder είχε σχεδιάσει τα πάντα και το μόνο που έλειπε ήταν να καθήσει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ωστόσο, με το «Man of Steel» στα σκαριά, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό κι έτσι τον διαδέχθηκε πίσω από την κάμερα ο Munro.

 

O 13ος Άθλος του Ηρακλή

Η ταινία «Hercules: The Legend Begins» αισθητικά θυμίζει «Μονομάχο» και τηλεοπτικό «Σπάρτακο». Καλά θα ήταν να είχε και την ωμότητα της κορυφαίας σειράς, μήπως και δούμε συγκρούσεις και μάχες αντάξιες του ονόματος του Ηρακλή. Άλλωστε ο «Σπάρτακος» Liam McIntyre, υποδύεται στην ταινία, τον καλύτερό του φίλο. Επειδή όμως ο βαθμός καταλληλότητας του PG-13 θεωρείται δεδομένος για να συρρεύσουν οι μάζες, κι από την άλλη σκηνοθετεί ο Renny Harlin των θεαματικών «Die Hard 2» και «Cliffhanger» και όχι ο «Οσκαρικός» Ridley Scott, περιμένουμε μία επική περιπέτεια δράσης τοποθετημένη στον αρχαίο κόσμο, με κάποια στοιχεία fantasy και σίγουρα καμία σχέση με την μυθολογία, ας το εμπεδώσουμε αυτό!

Σύμφωνα λοιπόν με το στόρι, βρισκόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα του 1200 π.Χ. Μία βασίλισσα ενδίδει στις ερωτικές επιθυμίες του Δία και φέρνει στον κόσμο έναν γιο που θα ανατρέψει την τυραννική εξουσία του βασιλιά και θα φέρει την ειρήνη σε μια χώρα που ταλαιπωρείται από δεινά. Αλλά αυτός ο πρίγκιπας, ο Ηρακλής, δεν έχει ιδέα για την αληθινή του ταυτότητα και την προδιαγεγραμμένη μοίρα του.

Το μόνο που επιθυμεί, είναι η αγάπη της Ήβης, της Πριγκίπισσας της Κρήτης που την έχουν υποσχεθεί στον αδελφό του. Όταν ο Ηρακλής ανακαλύπτει αυτό που πραγματικά είναι προορισμένος να κάνει, θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο να τα εγκαταλείψει όλα για την αγάπη της ζωής του ή να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να γίνει ο αληθινός ήρωας της εποχής του.

Η ταινία θα προβάλλεται και τρισδιάστατη, και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 10 Ιανουαρίου του 2014.

 

Ένας… Ηρακλής δεν είναι ποτέ αρκετός 

Κι αν μια ταινία για τον Ηρακλή δεν είναι αρκετή, τότε έρχεται και μια δεύτερη. Το «Ηρακλής: Οι Θρακικοί πόλεμοι» είναι βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel του Steve Moore και συν-σεναριογράφος της ταινίας μαζί με τον Ryan Condal, είναι ο Evan Spiliotopoulos. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον… fast and furious Dwayne Johnson, ενώ από την ταινία κάνει και ένα πέρασμα η Irina Shayk. 

Η ιστορία ξεκινά μετά την πραγματοποίηση των 12 Άθλων από τον Ηρακλή. Μαζί με τους πιστούς συντρόφους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ταξιδεύει σε όποιον τους πληρώσει. Όταν όμως ο ηγεμόνας της Θράκης και η κόρη του, ζητήσουν τη βοήθειά του, ο Ηρακλής θα καταλάβει ότι για να θριαμβεύσει το καλό, πρέπει να ξαναγίνει ο ήρωας που ήταν κάποτε. Είπαμε, βασίζεται σε graphic novel.