Έχουν περάσει 79 χρόνια από τη μέρα που γεννήθηκε και 57 από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ, ωστόσο η μουσική του παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανή. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο που ονομάστηκε «Βασιλιάς του rock ‘n’ roll».

Ναι, η ζωή του Elvis Presley είναι γνωστή σε όλους μας. Επιτυχίες, έρωτες, απογοητεύσεις, κατάθλιψη, μουσική μαγεία. Τα πάντα έχουν γραφτεί για την πορεία του. Και τα δεδομένα είναι αυτά: γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935, αγάπησε τη μουσική, τον αγάπησε και αυτή και έγινε ένας από τους πρώτους πραγματικούς superstars του πλανήτη. Το μεγάλο μυστήριο ωστόσο έχει δημιουργηθεί μετά τον θάνατό του το 1977 – γιατί πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Elvis δεν πέθανε ποτέ.

Ο άνθρωπος που «γέννησε» το rock ‘n’ roll, γέννησε και δεκάδες θεωρίες συνομωσίας γύρω από το πρόσωπό του. Έστω κι αν δεν το ήθελε.
Κάθε χρόνο χιλιάδες θαυμαστές του επισκέπτονται την Graceland (το δεύτερο αγαπημένο σπίτι των τουριστών μετά τον Λευκό Οίκο), οι περισσότεροι από αυτούς περιμένουν να δουν να βγαίνει φορώντας κάποιο από τα τρελά αλά Λας Βέγκας κοστούμια του, ενώ είναι και αυτοί που… τον έχουν δει. Ζωντανό! Μετά το 1977…

Βέβαια για όλη αυτή τη μανία «Ο Elvis ζει» φταίνε και οι τόσες έρευνες που έγιναν μετά το θάνατό του. Δηλαδή πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν άντεχε όλη αυτή την τρέλα των θαυμαστών του, αλλά και των δημοσιογράφων. Ήθελε μια πιο φυσιολογική ζωή και είχε κουραστεί με τη δημοσιότητα. Έτσι, από την ώρα που είχε τα λεφτά και τις άκρες, σκηνοθέτησε τον θάνατό του.
Άλλοι λένε ότι ο Presley είχε μπλέξει με τη Μαφία και επειδή δεν άντεχε άλλο, αποφάσισε να τα κάνει «πλακάκια» με τη κυβέρνηση. Άρα εκείνη τον… πέθανε και ο Elvis συνέχιζε να ζει τη ζωή του.

Αυτές είναι οι δύο επικρατέστερες. Τώρα αν θέλεις και άλλες θεωρίες -αρκετά πιο τρελές- ότι είναι ζωντανός θα βρεις άπειρες. Από αυτούς που λένε ότι ο Elvis εμφανίστηκε στο «Μόνος στο σπίτι» σε μια σκηνή μέχρι ότι έλειπαν τα αγαπημένα του βιβλία από το σπίτι του (προφανώς να έχει κάτι να διαβάζει μέχρι να πεθάνει).

Είπαμε, είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον θάνατό του. Τα πάντα μπορείς να διαβάσεις για τον Elvis Presley πλέον!