Στην κορυφή του κόσμου, κρύβεται ένα μυστήριο που απειλεί την ανθρωπότητα. Ένας άγνωστος ιός που εμφανίστηκε στην Αρκτική, πρέπει να περιοριστεί προτού εξαπλωθεί με συνέπειες… Αποκάλυψης. Από πού προήλθε; Ποιος παίζει τον Θεό με τίμημα το ανθρώπινο είδος; Η αλήθεια θα προλάβει να εξαπλωθεί πριν την πανδημία;

Αυτό είναι το κόνσεπτ της νέας, πολλά υποσχόμενης τηλεοπτικής σειράς «Helix» , που συνδυάζει το κλειστοφοβικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας των κλασικών «The Thing» και «The Andromeda Strain», με τον ρεαλισμό και την αγωνία του «Outbreak» και τον μετα-αποκαλυπτικό τρόμο του «The Walking Dead». Σε επιστημονικές ερευνητικές εγκαταστάσεις στην Αρκτική, καταφθάνει μία ομάδα από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών για να ερευνήσει ένα πιθανό επιδημικό ξέσπασμα, και η κατάσταση εξελίσσεται σύντομα σε ζήτημα ζωής και θανάτου για τον παγκόσμιο πληθυσμό. Ωστόσο αυτή η απειλή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ότι πρόκειται να ακολουθήσει…

Το «Helix», (ίσον έλικας, κι ο έλικας μίας νέας άγνωστης μορφής DNA, είναι το αίνιγμα που πρέπει να απαντηθεί), έχει «βαριά» ονόματα στην δημιουργική ομάδα. Παραγωγός είναι ο Ronald D. Moore, που έχει στο βιογραφικό του την αποθέωση στο είδος των σειρών επιστημονικής φαντασίας, ως showrunner του σύγχρονου reboot του θρυλικού «Battlestar Galactica». Συμπαραγωγός είναι ο Javier Grillo-Marxuach, με παρελθόν σε δημοφιλέστατες σειρές φαντασίας με φανατικό κοινό καθώς έχει θητεύσει στα «Charmed», «Lost» και «Medium», ενώ το πρώτο επεισόδιο σκηνοθετεί ο David Slade του «30 Μέρες Νύχτα» και σίγουρα είναι ο κατάλληλος για να μας βάλει στο παγωμένο, απειλητικό, απόμακρο κλίμα του «Helix».

Ο ιός θα αρχίσει να εξαπλώνεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου από το δίκτυο του SyFy Channel, και η πρώτη σεζόν θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια.

Απολαύστε το trailer του «Helix» και τα πρώτα 15 λεπτά του «πιλότου», που μας προετοιμάζουν για μία από τις πιο συναρπαστικές νέες σειρές της φετινής χρονιάς.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CviEeDRBr6w