Ορισμένοι ψάχνουν ολόκληρα χρόνια για το τι θέλουν πραγματικά να κάνουν στη ζωή τους και κάποιοι άλλοι το ξέρουν από τη μέρα που γεννιούνται. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Lewis Hamilton, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1985 στην Αγγλία και μεγάλωσε με μόνο στόχο να κατακτήσει τον τίτλο στη Formula1. 

Δεν είναι τυχαίο που σε ηλικία 10 ετών συνάντησε το μεγάλο αφεντικό της McLaren Ron Dennis και του είπε ότι μια μέρα θα αγωνιστεί για εκείνος. Τελικά 3 χρόνια αργότερα το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα και αρχίζει να τρέχει στα μικρά πρωταθλήματα, κατακτώντας όλους τους τίτλους. Και το 2007 ήρθε η στιγμή που περίμενε: μπήκε στον κόσμο της Formula1 με το μονοθέσιο της McLaren και έδειξε με το καλημέρα το ταλέντο του. 

Τη πρώτη του χρονιά βγαίνει δεύτερος και το 2008 κατακτάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ένα μεγάλο αστέρι μόλις είχε γεννηθεί. Ή και όχι;

Ίσως ο Hamilton δεν άντεξε όλη αυτή τη δημοσιότητα, ίσως την ψώνισε, ίσως είχε κακούς συμβούλους. Σταδιακά η απόδοσή του πέφτει και απασχολεί περισσότερο με την ζωή του έξω από τις πίστες. Μετακομίζει στην Ελβετία γιατί τον ενοχλούν οι δημοσιογράφοι, ξεκινάει μια on-off σχέση με την popstar Nicole Scherzinger, συλαμβάνεται στο Παρίσι και του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης γιατί έτρεχε πάρα πολύ, τρακώνεται με τον πατέρα του, τους συνεργάτες του και δείχνει αποκομμένος από όλους. Όλα έδειχναν έναν star της showbiz και όχι της Formula1. 

Και παρά τους όρκους αγάπης του για τη McLaren και τη δήλωσή του ότι «θέλω να μείνω στην ομάδα όλη μου την καριέρα», το 2013 λέει το «ναι» στην πρόταση της Mercedes και τερματίζει 4ος, χωρίς να εντυπωσιάσει. Το καλό με τον Hamilton, είναι πως έχει όλο το χρόνο μπροστά του να επανέλθει στις επιτυχίες, καθώς είναι μόλις 29 ετών. Το κακό είναι πως υπάρχουν νεότεροι πιλότοι, πιο αποφασισμένοι και πολύ καλύτεροι από αυτόν (Sebastian Vettel). Το μέλλον θα δείξει.