Το είπαμε πριν από λίγες ημέρες: το 2014 ήδη μας ιντριγκάρει. Έχει συναυλίες, ταινίες και σειρές που περιμένουμε πως και πως να δούμε. Αλλά πέρα από αυτά έχει και αθλητισμό. Και υπάρχουν 5 γεγονότα που δεν γίνεται να τα χάσουμε με τίποτα. 

Μουντιάλ της Βραζιλίας

(12/6-13/7)

Δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί. Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει για 3η φορά στην ιστορία της σε ένα Μουντιάλ και όλοι ελπίζουμε να τα πάει καλύτερα στη Βραζιλία, από ότι στις ΗΠΑ πριν από 20 χρόνια. Πάντως και η Εθνική μας να μην είχε προκριθεί, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν θα το χάναμε. Και μόνο που όλα τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου θα βρεθούν στο ίδιο γήπεδο για ένα μήνα, αξίζει να το δεις. 

 

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 

(24/5)

Αν το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, τότε ο τελικός της διοργάνωσης είναι το πάρτι ξεσαλώματος. Μετά από περίπου 9 μήνες, οι δύο κορυφαίες ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες και μετά από 90 λεπτά (ή και 120, ή και στα πέναλντι) η νικήτρια σηκώνει την κούπα. Και φέτος φαίνεται ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η Μπάγερν Μονάχου είναι το φαβορί, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης επικίνδυνες, ενώ τα εκατομμύρια που έχουν πίσω τους Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι δεν ξέρεις που θα τις οδηγήσουν. Και η αλήθεια είναι πως η βραδιά αυτή είναι «πίτσα, μπύρα, Τσάμπιονς Λιγκ». 

 

Το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον

(Ιούνιο-Ιούλιο)

Ένα από τα τέσσερα μεγάλα Γκραν Σλαμ, αλλά σίγουρα αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί, όπως και να το κάνεις, στο Ρολάν Γκαρός θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο βασιλιάς της σκόνης Rafael Nadal για να έχει νόημα. Όμως στο χορτάρι όλοι έχουν ελπίδα για να κατακτήσουν το τουρνουά. Πέρσι τα κατάφερε ο Andy Murray, το 2012 ο Roger Federer, το 2011 ο Novak Djokovic και η λίστα συνεχίζεται. Ναι, όλα μπορούν να γίνουν στο Λονδίνο. 

 

Το πρωτάθλημα της Formula1

(Έναρξη 16/3)

Ναι, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει λίγο το ενδιαφέρον της. Συνεχίζει να είναι το πιο γρήγορο και ακριβό άθλημα του πλανήτη, αλλά από την ώρα που εμφανίστηκε ο Sebastian Vettel όλοι ξέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να τον κοντράρει. Από το 2010 έχει πάρει 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ωστόσο φέτος τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Η Ferrari έβαλε δίπλα στον Fernando Alonso τον γρήγορο Kimi Raikkonen, η Mercedes βρίσκει τα πατήματά της και όλα δείχνουν θα γίνει μια μεγάλη μάχη. 

 

Το Final Four της Euroleague 

(Μάιος)

Ναι, μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ να μας έχει ξενερώσει λίγο τα τελευταία χρόνια (πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων όπως και να το κάνεις), αλλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέφτουν κορμιά. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι και φυσικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, τα δίνουν όλα κάθε χρόνο για να φτάσουν στο Final Four και να σηκώσουν τη κούπα. Και φέτος έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν το τρόπαιο για 3η συνεχόμενη χρονιά. Χαμός δηλαδή.