Αν οι λέξεις Σκανδιναβικό design σας ακούγονται απλά περίεργες σας καλούμε να ανατρέξετε στο internet (ακούγεται λιγότερο προσβλητικό από το άνοιξε και ένα βιβλίο, που μας καταδίωκε στα νιάτα μας) και θα συναντήσετε τουλάχιστον 15 εταιρίες που τα design προϊόντα τους άφησαν εποχή.

Οι εταιρίες αυτές μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνέβαλαν, ώστε να διαμορφωθεί ένα κύμα διαφορετικών σχημάτων/ γραμμών/ αναλογιών και έννοιες όπως η απλότητα, ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα να γίνουν χαρακτηριστικά.

Fast forward στα 00’s όπου οι Σουηδοί θυμούνται και συμπεριλαμβάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά και στα αυτοκίνητά τους (Volvo) και να πως βρισκόμαστε τώρα να μιλάμε για Σκανδιναβικό design.

Η πρώτη όμως ξεκάθαρη προσπάθεια για ένα σύνολο που θα ορίζεται από ένα νέο κύμα σχεδίων και γραμμών αυτής της τάσης ήταν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου η Volvo παρουσίασε ένα πρωτότυπο σε κουπέ σχήμα.

Το Volvo Concept Coupé, ήταν το πρώτο από τρία πρωτότυπα της Volvo, που σκοπό έχουν να δώσουν μία σαφή εικόνα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η μάρκα τα επόμενα χρόνια, με το design να παίζει κυρίαρχο ρόλο! Σήμερα, η Volvo δίνει στη δημοσιότητα τις τρεις πρώτες εικόνες-δείγματα του δεύτερου πρωτότυπου, του Volvo Concept XC Coupé.

Το Volvo Concept XC Coupé φέρει και αυτό τη σφραγίδα του Thomas Ingenlath, του νέου Ανώτερου Αντιπρόεδρου Σχεδιασμού της Volvo. Θα  παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής (North American International Auto Show – NAIAS), στις αρχές του επόμενου έτους. Επιδεικνύει στην πράξη πώς τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας της Volvo «παντρεύονται» με το σύγχρονο σκανδιναβικό lifestyle σε ένα μοντέρνο σχήμα, χάρη στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo.

Το Volvo Concept XC Coupé έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo με τα Cross Country και XC μοντέλα της. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1997, όταν η Volvo ουσιαστικά δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων, αυτήν των crossover.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, θα ανοίξει τις πύλες του στις 13 Ιανουαρίου 2014. Το πλήρες υλικό για το Volvo Concept XC Coupé θα δοθεί στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν, στις 8 Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε, διαθέσιμο εκτός από τις εικόνες είναι και ένα αποκαλυπτικό video: