Αφού τελειώσαμε με τις λίστες του 2013, ήρθε ο καιρός να δούμε… μπροστά. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ρίξουμε μια ματιά στις ταινίες που έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Δράση, περιπέτεια, θρίλερ, ρομάντσο, κωμωδία, δράμα, βιογραφίες θα είναι και φέτος στο κινηματογραφικό μενού, με μεγάλους και καταξιωμένους ηθοποιούς να κάνουν δυναμικό come back και νεότερους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο.

Το newpost σας παρουσιάζει τις πιο πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές παραγωγές για τη χρονιά που μόλις μπήκε, η επιτυχία των οποίων θα αργήσει ακόμα να κριθεί.

Monuments Men

Η νέα ταινία σε σκηνοθεσία του George Clooney, που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και ήδη φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού της καταγεγραμμένης ιστορίας, η οποία εξετάζει τη δράση μιας επίλεκτης «διμοιρίας», που κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν μία και μόνο υποχρέωση: να διασώσουν τα αριστουργήματα που είχαν κλέψει οι Ναζί και να τα επιστρέψουν στους κατόχους τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της ομάδας ήταν διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικοί τέχνης. 

ΣκηνοθεσίαGeorge Clooney

Πρωταγωνιστές: George Clooney, Cate Blanchett, Matt Damon

https://www.youtube.com/watch?v=CreneTs7sGs

 

Gone Girl

Ιστορία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Gillian Flynn, με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck. 

Η ταινία αφορά ένα ζευγάρι που μετακομίζει σε μια μικρή κωμόπολη, καθώς ο άνδρας χάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, στην πέμπτη επέτειο του γάμου της, η γυναίκα εξαφανίζεται, με τον σύζυγό της να είναι ο κύριος ύποπτος.

Σκηνοθεσία: David Fincher

Πρωταγωνιστές: Ben Affleck, Rosamund Pike, Missi Pyle

 

Sabotage

Ο Arnold Schwarzenegger επιστρέφει δυναμικά στις μεγάλες οθόνες, με μία ταινία που είναι βασισμένη σε μία από τις πιο κλασικές ιστορίες μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι , το «And Then There Were None».

Στο Sabotage είναι αρχηγός μιας επίλεκτης ομάδας της Δίωξης Ναρκωτικών που αντιμετωπίζει τα πιο σκληρά καρτέλ. 

Μετά από μία έφοδο στο κρησφύγετο μεξικάνικου καρτέλ, δέκα εκατομμύρια δολάρια από τα κατασχεμένα λεφτά «κάνουν φτερά», και κάποιος βάζει στο στόχαστρο κι αρχίζει να δολοφονεί έναν-έναν τα μέλη της ομάδας.

ΣκηνοθεσίαDavid Ayer

Πρωταγωνιστές: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Terrence Howard

https://www.youtube.com/watch?v=FeHpSdQSH0c

 

Unbroken

Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Louis Zamperini, του αμερικανού ήρωα του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου και δρομέα μεγάλων αποστάσεων που ξεχώρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. 

Το σενάριο υπογράφουν οι αδερφοί Ethan και Joel Coen και βασίζεται στο βιβλίο «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption», όπου καταγράφεται η ζωή του L. Zamperini.

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή έχει αναλάβει η Angelina Jolie, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον η ταινία θα σαρώσει.

Σκηνοθεσία: Angelina Jolie

Πρωταγωνιστές: Garrett Hedlund, Jai Courtney, Domhall Gleeson

 

I, Frankenstein

Ένα σύγχρονο θρίλερ φαντασίας βασισμένο στο επιτυχημένο comic book του Kevin Grevioux (δημιουργού του “Underworld”), το οποίο τοποθετεί τον Frankenstein σε μια μυστηριώδη γοτθική πόλη, ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες αθάνατων πλασμάτων. 

Ο Araon Eckhart μεταμορφώνεται στο θρυλικό ανθρωπόμορφο ον ενώ το ρόλο του «αρχικακού» υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός Bill Nighy.

Σκηνοθεσία: Stuart Beattie

ΠρωταγωνιστέςAraon Eckhart, Bill Nighy, Miranda Otto

https://www.youtube.com/watch?v=pxOSPfUw3qw

 

Before I Go To Sleep

Το ψυχολογικό θρίλερ του Rowan Jaffe βάζει στο μικροσκόπιο μία γυναίκα, που κάθε πρωί ξυπνάει χωρίς να θυμάται τα 20 τελευταία χρόνια, εξαιτίας ενός ατυχήματος που της προκάλεσε αμνησία.

Η ίδια αρχίζει να χρησιμοποιεί ημερολόγια, ώστε να καταγράφει τις μνήμες της, αλλά αρχίζει να υποψιάζεται και διάφορα για τον άντρα της.

ΣκηνοθεσίαRowan Joffe

Πρωταγωνιστές: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong

 

The Grand Budapest Hotel

H ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον κύριο Γκουστάβ, έναν θρυλικό αρχι-ρεσεψιονίστ φημισμένου ευρωπαϊκού ξενοδοχείου κατά το μεσοπόλεμο και αφηγείται τη φιλία του με τον Μουσταφά, τον μικρό βοηθό του λόμπι που γίνεται ο προστατευόμενός του. 

Μέσα στην πλοκή βρίσκουν χώρο για μια μεγάλη ληστεία, αλλά και την επανάκτηση ενός ανεκτίμητου αναγεννησιακού πίνακα. Όλα αυτά με φόντο ιστορικά γεγονότα και συγκυρίες που διαμόρφωσαν και καθόρισαν τον ευρωπαϊκό χώρο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

ΣκηνοθεσίαWes Anderson

ΠρωταγωνιστέςSaoirse Ronan, Ralph Fiennes, Lea Seydoux

 

Noah

Δυνατό cast και θρησκευτικό περιεχόμενο με την υπογραφή του Darren Aronofsky, κάνουν το Noah ίσως την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2014.

Η υπερπαραγωγή αυτή αναφέρεται στα θεϊκά οράματα που προειδοποιούν τον Νώε για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου. Αν και θα προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους για το κακό που έρχεται και να τους βοηθήσει να σωθούν, κανείς δεν θα τον ακούσει, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του.

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky

ΠρωταγωνιστέςRussell Crowe, Emma Watson, Logan Lerman, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins

 

Jane Got a Gun

Ένα πολλά υποσχόμενο δράμα που διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση, με τη Natalie Portman να αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια της, όταν μια ομάδα προσπαθήσει να σκοτώσει τον σύζυγό της.  Η ίδια, θα αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια από τον πρώην εραστή της, προκειμένου να της μάθει να χειρίζεται τα όπλα και να υπερασπιστεί μόνη, την τιμή του άνδρα της.

Σκηνοθεσία: Gavin O’Connor

Πρωταγωνιστές:  Natalie Portman, Rodrigo Santoro, Ewan McGregor

 

Grace of Monaco

Βιογραφικό φιλμ με τη Nicole Kidman να ενσαρκώνει την πριγκίπισσα του Μονακό και διάσημη ηθοποιό Grace Kelly.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται χρονικά από τον γάμο της Grace με τον πρίγκιπα Ρενιέ, μέχρι το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή της. 

Σκηνοθεσία: Olivier Dahan

Πρωταγωνιστές: Nicole Kidman, Tim Roth, André Penvern

 

Δες περισσότερες ταινίες του 2014 εδώ.