Το θέλει η παράδοση να διαβάζουμε τον Καζαμία για το νέο χρόνο. Και αν τα παρακάτω σας φαίνονται τρελά, σκεφτείτε για ένα λεπτό τι συνέβη το 2013. Είστε σίγουροι πως στη χώρα μας, τα πράγματα συμβαίνουν… λογικά;

Ιανουάριος

Με τιμές «αρχηγού κράτους» υποδέχεται η κυβέρνηση την Ανάπτυξη, στην Αθήνα. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται στο Ελ. Βενιζέλος, αλλά η Ανάπτυξη δεν εμφανίζεται. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υψώνει τους τόνους και εξαγγέλλει κυνήγι για να βρεθεί, τονίζοντας πως θα είναι ο ίδιος, προσωπικά, που θα τη φέρει ακόμη και σιδηροδέσμια.  Η αιθαλομίχλη πνίγει την Ελλάδα και αποφασίζεται να συλλαμβάνονται ακόμη και οι κάτοχοι μικροποσότητας καρβούνων, σπίρτων ή αναπτήρων. Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το Profieciency, ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος ανεξαρτητοποιείται καίγοντας αντίτυπο της εφημερίδας «Αυγή» στο Σύνταγμα. Η Ραχήλ Μακρή διαμαρτύρεται σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα  της Τούμπας για τη διαιτησία που «πουσάρει» τον Ολυμπιακό, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλύπτει πως επί των ημερών του η Ελλάδα διέθετε πυρηνικά.

Φεβρουάριος

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει βουρκωμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ξέρει πως είναι να εργάζεται κανείς με το μισθό νεοπροσλαμβανόμενου, αφού το μπατζανάκι του κουνιάδου της νύφης του, αμείβεται με 586 ευρώ το μήνα. Η εξομολόγηση προκαλεί πανελλήνια συγκίνηση. Ο Φώτης Κουβέλης ανακοινώνει πως θα είναι πολύ «σκληρός» με όσους βγαίνουν εκτός κομματικής γραμμής και ανακοινώνει πως επιβάλλει ποινή στέρησης τυρόπιτας στον Γρηγόρη Ψαριανό για τις συνεχείς τοποθετήσεις του υπέρ της Κίνησης των 58. Το περιβάλλον Σημίτη διαρρέει την πληροφορία πως ο συγκεκριμένος βουλευτής μπορεί να περνάει από το γραφείο του για την πρωινή τυρόπιτα. Η Ραχήλ Μακρή σκαρφαλώνει στα καγκελάκια των πεζοδρομίων της  πλατείας Μαβίλη, για να διαμαρτυρηθεί για τον δεσποτισμό του Φώτη Κουβέλη.  Ο Ολυμπιακός κερδίζει στο Φάληρο με 4-0 την Manchester United, με τον Μανωλά να σκοράρει και τα τέσσερα και τον Ρομπέρτο να έχει 43 αποκρούσεις. Βάις, Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ αστοχούν στα τέσσερα πέναλτι που σφυρίζει ο διαιτητής της αναμέτρησης. Στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός ηττάται με 5-0 και αποκλείεται. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, χάνει 0-2 στην Τούμπα από την Μπενφίκα και στον επαναληπτικό κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αφού γυρνάει το 2-0 που χάνει από το 30ο λεπτό, με το τελικό σκορ στο 2-5. Τα 4 γκολ τα πετυχαίνει με κεφαλιά ο Βίτορ, ενώ σκοράρει και ο Κλάους, τον οποίο σπεύδει να συγχαρεί ο Fernando Torres.

Μάρτιος

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοινώνει πως θα διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων, κόντρα στην απόφαση της Συγγρού να είναι υποψήφιος ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ενώ αυτόνομος κατεβαίνει και ο Βύρων Πολύδωρας. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για υπερνομάρχη, υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης τον Μίκη Θεοδωράκη, που αρνείται και πάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη ρελάνς και κατεβάζει υποψήφια δήμαρχο την Αλέκα Παπαρήγα, με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει και αυτό την υποψηφιότητά της. Στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης κατεβαίνει αυτόνομος. Η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει υποψήφιο τον Γιάννη Ιωαννίδη και ο Αλέξης Τσίπρας κατεβάζει τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει με τη σειρά του τον Γιώργο Μακαρά, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φέρνουν πίσω τον Γκρεγκ Γουίλτζερ. 

Απρίλιος

Ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε ανασχηματισμό κρατώντας όλους τους υπουργούς και τοποθετώντας υφυπουργούς όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να διατηρήσει ισχυρή την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται με την κατηγορία πως επέδειξε σε ελεγκτή πλαστό εισιτήριο για τη μετακίνησή του με το μετρό. Πανελλήνια οργή για το κυνήγι του πρώην υπουργού. Μεταβαίνει στα Νησιά του Πάσχα για να ηρεμήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει πως θα κάνει τον περίπλου της γης μεταφέροντας το ισχυρό μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, παρέα με τη Miss Κόσμος. Ο Φερνάντο Σάντος σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου, καλεί τους παίκτες της χρυσής φουρνιάς του 2004. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης δηλώνει πως νιώθει αναγεννημένος, ενώ η απόδοση για να κατακτήσει η Εθνική το Μουντιάλ απογειώνεται στο 1000, κάτι που μας χρίζει τελευταίο φαβορί. 

Μάιος

Στις δημοτικές εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων. Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης κερδίζει για δεύτερη φορά το χρίσμα και ο μητροπολίτης Άνθιμος σε μια κίνηση αβρότητας, αποφασίζει πως σε όλες τις εκκλησίες της πόλης θα χρησιμοποιείται πλέον κρασί της παραγωγής του δημάρχου.

Ο Ολυμπιακός κατακτά αήττητος το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να κάνουν dvd 7 ωρών με τις φάσεις στις οποίες οι πρωταθλητές ευνοήθηκαν. Ο Άρης σώζεται την τελευταία στιγμή, αφού ο Τσάκας πείθει τον Σόρος να αγοράσει την ΠΑΕ.

Η Εθνική ομάδα απογοητεύει, καθώς χάνει 4-0 από την Μπουρκίνα Φάσο και  3-0 από τη Ναμίμπια, αλλά ο Φερνάντο Σάντος δηλώνει πως δεν ανησυχεί. Ζαγοράκης, Νικοπολίδης και Μπασινάς ξεχωρίζουν. Όλα τα γκολ τα δεχόμαστε από το 60ο λεπτό και μετά. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζητά τα παιχνίδια της εθνικής να διαρκούν 50 λεπτά (25 το κάθε ημίχρονο). Η πρόταση απορρίπτεται. Η Ραχήλ Μακρή σκαρφαλώνει στο άγαλμα του Ιησού, στο Rio de Janeiro για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αυτή.

Ιούνιος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνει πως θα απαιτούνται γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή ασθενών σε νοσοκομείο. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται είναι τα αρχαία ελληνικά, τα θρησκευτικά και η βιολογία. Η Εθνική περνά ως δεύτερη από τους ομίλους, έχοντας τρεις ισοπαλίες με 0-0. Ο Σάντος στήνει την ομάδα με σύστημα 8-1-1, με τον Χαριστέα να μην καταφέρνει να πατήσει ποτέ την αντίπαλη περιοχή. Στη νοκ άουτ φάση αποκλειόμαστε από τη Γαλλία με γκολ που έβαλε χρησιμοποιώντας το χέρι του ο Ζιρού. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για το «χέρι του… Ζιρού», με αναφορές στον Μαραντόνα. Η Ραχήλ Μακρή επιτίθεται φραστικά στον Πλατινί και οι βραζιλιάνικες Αρχές τη συλλαμβάνουν. Παρεμβαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποφυλάκισή της. 

Ιούλιος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει δηλώσεις από την Ουρουγουάη, τονίζοντας πως ο κλοιός σφίγγει και πως πολύ σύντομα θα συλλάβει και θα μεταφέρει στην Ελλάδα την ανάπτυξη, που ακόμη διαφεύγει τη σύλληψη. Οι περισσότεροι ασθενείς αποτυγχάνουν στις εξετάσεις για να εισαχθούν στο νοσοκομείο και ο υπουργός Υγείας από το «Γεννηματάς» καμαρώνει γιατί πλέον σε κανένα νοσοκομείο δεν υπάρχει ράντσο! Ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει πως μίλησε ο ίδιος με τον Ρονάλντο για να τον φέρει στον ΠΑΟΚ, αλλά η συμφωνία χάλασε στη δίαιτα που θα έπρεπε να ακολουθήσει, αφού αρνήθηκε να χάσει δύο κιλά.  

Αύγουστος

Η ελληνική προεδρία ανακηρύσσεται από τους Ευρωπαίους ως η πιο επιτυχημένη, αν και χώρες όπως η Ολλανδία και η Γαλλία καταφεύγουν στη βοήθεια του ΔΝΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχεται την πρόταση να είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Μπαρόζο στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται εσπευσμένα από τη Ζιμπάμπουε όπου και βρίσκεται, αναζητώντας την ανάπτυξη, να επιστρέψει και να ορκιστεί πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για συνταγματική εκτροπή και σε μια εντυπωσιακή κίνηση, δεν καταθέτει πρόταση μομφής, ούτε ζητά εκλογές, αιφνιδιάζοντας έτσι τη Συγγρού και τη Χαριλάου Τρικούπη.  Ο Ολυμπιακός δίνει δανεικό τον Μήτρογλου στην Μπαρτσελόνα, τον Τάτο στη Ντόρτμουντ, τον Μανωλά στη Λέστερ και τον Ιμπαγκάσα στη Μπάγιερν. Οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος απεργούν γιατί οι Πειραιώτες δεν έδωσαν κανέναν δανεικό εντός των συνόρων. Η Ραχήλ Μακρή διαμαρτύρεται στα κάγκελα της «7», στο «Καραϊσκάκης». 

Σεπτέμβριος

«Από μικρός ήμουν ΠΑΣΟΚ. Είχα αφίσα του Ανδρέα στο παιδικό μου δωμάτιο», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προαναγγείλει το πιο μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο από το 1821 κι έπειτα. Έτσι, αναλαμβάνει εκτός από πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει υπουργός Υγείας, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, Μακεδονίας – Θράκης.

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός αποκτά 30 παίκτες από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και τους ξαναδίνει δανεικούς. Ο Ιβάν Σαββίδης φέρνει στην Τούμπα τον Καντονά και στο πρώτο οικογενειακό διπλό, 13 τραυματισμοί ποδοσφαιριστών, με τον Πάμπλο Γκαρσία να χτυπάει 6 νέους παίκτες και τον Καντονά 7 παλιούς. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναλαμβάνει το πρωινάδικο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Οκτώβριος

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Μάκη Βορίδη να είναι τα δύο πρώτα φαβορί, ενώ  στην κούρσα μπαίνει συμβολικά και ο Ταμήλος. Έπειτα από πιέσεις τηλεθεατών, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατεβαίνει και αυτός υποψήφιος και κερδίζει την ηγεσία του κόμματος.  Μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασίζουν να εναλλάσσονται ανά μήνα στην πρωθυπουργία. Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ραχήλ Μακρή σκαρφαλώνει στα κάγκελα του Μαξίμου. Σοκάρει το πανελλήνιο με τη νέα του ταινία ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αφού σύμφωνα με το σενάριο, καμία δεν τον ερωτεύεται. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλύπτει στο πρωινάδικό του, με καλεσμένη την Πάολα, πως η Ελλάδα το 1980 ήταν έτοιμη να στείλει διαστημόπλοιο στον Κρόνο. 

Νοέμβριος

Το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου φιγουράρει ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. «Θα κάνω τη γη… Δανία», τονίζει σε δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας πως για όποιο δύσκολο θέμα προκύπτει θα γίνεται δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα ανακοινώνει πως προτίθεται να αποποινικοποιήσει τα «μαλακά ναρκωτικά», με τη χαρακτηριστική ατάκα «είμαστε όλοι Τζαμαϊκανοί». Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παλεύουν για να μπουν στους 16 του Champions League, ενώ ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς κάνει την πρώτη δήλωση σε άπταιστα ελληνικά, που περιέχει υποκείμενο, ρήμα και αντικείμενο. Ο Πέτρος Κωστόπουλος επιτίθεται στον Θεόδωρο Πάγκαλο τονίζοντας πως η μαγειρική του στήλη έχει λάθη, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας καταγγέλλει και τους δύο ως «γευσιγνώστες της πλάκας». Η Ραχήλ Μακρή διαμαρτυρόμενη ανεβαίνει ξανά στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου, αφού ισχυρίζεται πως έκοψε η σαντιγί, από συνταγή που παρουσίασε ο πρώην υπουργός.

Δεκέμβριος

Ο Αλέξης Τσίπρας με τηλεοπτικό του διάγγελμα από την Κολομβία, όπου και ταξίδεψε incognito, αποκαλύπτει πως βρήκε την ανάπτυξη και τη φέρνει στην Ελλάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι ο πρωθυπουργός του μήνα, αμφισβητεί τη γνησιότητα και κλείνει τα ελληνικά αεροδρόμια. Σφοδρή επίθεση από Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Ραχήλ Μακρή σκαρφαλώνει στον πύργο ελέγχου του Ελ. Βενιζέλος. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποδέχεται την πρόταση να παρουσιάσει το νέο Dancing With The Stars και το αποκαλύπτει με καλεσμένο στο studio τον Παντελή Παντελίδη. Η Αλέκα Παπαρήγα φέρνει τη Rihanna για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, που μετρά αντίστροφα στα ελληνικά για την έλευση του νέου χρόνου, καταπλήσσοντας μέχρι και τον Γιώργο Καμίνη.