Τους ξέρεις τους κανόνες όταν βγαίνεις έξω με σκοπό να πιεις. Να πιεις πολύ δηλαδή. Καλό είναι να μην μπερδεύεις τα ποτά, να μην πλακώνεσαι στα σφηνάκια και να πίνεις πολύ νερό, παράλληλα με το αλκοόλ. Προφανώς όμως δεν τα έκανες αυτά τα παραπάνω ε; Και για αυτό έχεις έναν τρελό πονοκέφαλο σήμερα το πρωί. 

Καλά σε συγχωρούμε, γιατί ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και λογική ήταν να πιεις ένα ποτάκι παραπάνω. Το θέμα είναι τι κάνεις σήμερα το πρωί, για να συνέλθεις και να μην είσαι σαν ζόμπι στο κλασικό τραπέζι. 

Ψάξαμε σε site και περιοδικά και βρήκαμε μερικά «φαρμακάκια». Γιατί όπως καταλάβαμε για να κερδίσεις το πρωινό hangover πρέπει να το δουλέψεις από το βράδυ! 

Το ότι την… άκουσες από το ποτό το καταλαβαίνεις από το βράδυ. Άρα όταν θα επιστρέψεις μπρος στο σπίτι καλό είναι να κάνεις 2-3 πραγματάκια για να συνέλθεις λίγο… 

Μην κοιμηθείς αμέσως! Δώσε λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να «διαλύσει» το αλκοόλ. 

Φάε κάτι. Αλλά, ok, μην πέσεις με τα μούτρα στο junk food. Προτίμησε κάτι σε κρέας, λίγες πατάτες και λαχανικά. 

Κάτσε λίγο ήρεμα. Έρευνες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι η χαλάρωση κάνει καλό στο σώμα μετά το μεθύσι. 

 

Και επειδή, με τόσα που ήπιες, δεν τον γλιτώνεις τον πονοκέφαλο το πρωί, κοίτα μερικές λύσεις… 

Νερό, πολύ νερό. Πίνε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά μπορείς, γιατί το σίγουρο είναι πως θα έχει αφυδατωθεί λίγο ο οργανισμός σου. 

Κάνε ένα γρήγορο ντουζ. Όχι δεν σκοτώνει τον πονοκέφαλο, αλλά σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα. 

Σουπίτσα για το στομάχι. Δεν χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό με το καλημέρα. Φάε κάτι ελαφρύ, όπως μια σουπίτσα, που θα σου φτιάξει και το στομάχι στο τέλος. 

 

Bonus

Αν πάλι είσαι των άκρων, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη συνταγή του James McDuffe. Σεφ στο Joseph Leonard της Νέας Υόρκης έχει δει κόσμο και κόσμο με hangover το πρωί της Πρωτοχρονιάς – και πάντα ξέρει να τους «γιατρεύει»!