Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν μια δύσκολη στιγμή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους οπαδούς της, αλλά και όλους όσους αγαπούν το ωραίο ποδόσφαιρο. Ήταν το καλοκαίρι που ο Alex Ferguson αποφάσισε να πει αντίο από τον πάγκο των «Μπέμπηδων» μετά από 26,5 χρόνια και να κρεμάσει τα… προπονητικά του παπούτσια.

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής των Ευρωπαϊκών γηπέδων, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1941 στη Γλασκώβη και από τα 16 του χρόνια μπήκε στον μαγικό κόσμο της στρογγυλής θεάς. Ως παίκτης τον έλεγες συμπαθητικό, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 32 ετών. Και να γίνει προπονητής.

Μάλλον ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν την πορεία του, αν τον ρωτούσες τότε. Ξεκίνησε από την Ιστ Στέρλινγκ το 1974 για 40 λίρες την εβδομάδα και 3 μήνες αργότερα του έκανε πρόταση η Σεν Μίρεν την οποία και αποδέχθηκε. Εκεί έμεινε για 4 χρόνια, προτού αναλάβει τα ηνία της Αμπερντίν και αρχίσει την εκπληκτική του πορεία.

Με τον σκοτσέζικο σύλλογο παίρνει 3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, αλλά και το Κύπελλο UEFA και αμέσως μπαίνει στον στόχαστρο των μεγάλων ομάδων. Το 1986 κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατακτάει τα πάντα! Μέχρι και τον τίτλο του «Sir»!

Στα 26,5 χρόνια που καθοδήγησε τους «Μπέμπηδες» ο Ferguson κατέκτησε 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 5 FA Cup, 4 League Cup, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Ευρωπαϊκό Super Cup, με αποτέλεσμα να έχει στη συλλογή του τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλο προπονητή στην Αγγλία.