Οι χώροι της πολιτικής, του αθλητισμού και της showbiz βρέθηκαν και φέτος στο επίκεντρο των ΜΜΕ και των social, καθώς οι πρωταγωνιστές τους με τις επιλογές, τα λάθη και τα πάθη τους προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Το περιοδικό TIME συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα κορυφαία σκάνδαλα που μας απασχόλησαν τη χρονιά που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως κακές στιγμές έχουν και οι… καλύτερες οικογένειες!

Ο Justin Bieber σε… οίκο ανοχής

Ό, τι συμβαίνει στο Ρίο, σίγουρα δεν μένει στο Ρίο! Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Justin Bieber φωτογραφήθηκε έξω από έναν διάσημο οίκο ανοχής στη Βραζιλία, ενώ φέρεται να τον πέταξαν κακήν κακώς έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε, καθώς έκανε πολλά… πάρτι! Επίσης, μία μυστηριώδης 19χρονη, τον βιντεοσκόπησε την ώρα που κοιμόταν, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

 

Η σύλληψη της Reese Witherspoon 

Αρχικά συνέλαβαν τον σύζυγό της για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην ίδια, καθώς τους επιτέθηκε φραστικά και τους εξύβρισε. Η Reese ωστόσο μέσα σε μία ημέρα αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την πρεμιέρα της ταινίας της. «Σίγουρα είχα πιει κάτι παραπάνω και είμαι σε μεγάλη αμηχανία για τα όσα είπα», δήλωσε για το περιστατικό.

 

Η μαύρη Julianne Hough

Ήταν η μεταμφίεση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων κι αναρίθμητα σχόλια στο διαδίκτυο. Η χρήση «φούμου» από την ηθοποιό Julianne Hough προκειμένου να «συμπληρώσει» το look της ως Crazy Eyes από τη σειρά «Orange is the new black», οδήγησε σε σειρά αρνητικών σχολίων μόλις οι φωτογραφίες της έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Η πρώην συμμετέχουσα του αμερικάνικου DWTS ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώ η Uzo Aduba, η αφρο-αμερικανή που ερμηνεύει την Crazy Eyes στη σειρά δήλωσε πως «πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν αλλά ζήτησε συγγνώμη (σημ.: η Hough) και νομίζω πως πρέπει να το ξεπεράσουμε».

 

Η Beyonce και ο εθνικός ύμνος σε play back

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός πως η Beyonce τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ σε play-back στην ορκωμοσία του Barack Obama τον Ιανουάριο. Η ίδια, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να κάνει πρόβα με την ορχήστρα! Λίγες ημέρες αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου του pre-Super Bowl η Beyonce τραγούδησε τον εθνικό ύμνο ακαπέλα, κλείνοντας πολλά στόματα που αμφισβήτησαν τις φωνητικές της ικανότητες.

 

Η σεξουαλική παρενόχληση του Bob Filner

Υπηρέτησε για σχεδόν 10 χρόνια στο Κογκρέσο, ενώ όταν εξελέγη δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο τον Νοέμβριο του 2012, δήλωσε έτοιμος να «ταρακουνήσει» τα πράγματα. Και το έκανε, όταν κατηγορήθηκε μαζικά για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που τον ανάγκασε τον Αύγουστο να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

 

Το ντόπινγκ του Lance Armstrong

Μετά την παραδοχή του στην Oprah ότι η καριέρα του ήταν «ένα μεγάλο ψέμα» και ότι πριν από κάθε αγώνα έπαιρνε αναβολικά, ο ποδηλάτης που ενέπνευσε χιλιάδες κόσμου, έχασε τη λάμψη του και αναγκάστηκε να επιστρέψει όλα του τα μετάλλια. Παράλληλα, του απαγορεύτηκε να ξανασυμμετάσχει σε αγώνες ποδηλασίας.

 

Η… ρατσίστρια Paula Deen

Η διάσημη τηλεοπτική σεφ βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης, όταν σε κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο, μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε πολλές ρατσιστικές δηλώσεις. Η Deen είπε ότι φυσικά και έχει προφέρει τη λέξη “nigger”, όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη. Αυτά και άλλα αντίστοιχα σχόλια, έκαναν το κανάλι Food Network να μην ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, ύστερα από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

 

Η… φανταστική φίλη του Manti Te’o

Η υπόθεσή του απασχόλησε φέτος πολύ τα αμερικανικά -και όχι μόνο- ΜΜΕ. Ένας από τους καλύτερους αθλητές στο κολεγιακό μπέιζμπολ δήλωνε ότι η Λενέι Κεκούα ήταν ο έρωτας της ζωής του και ότι χάθηκε τραγικά από λευχαιμία. Το πρόβλημα; Η Κεκούα δεν υπήρξε ποτέ. Η αποκάλυψη αυτή δημιούργησε και μια νέα τάση στο Twitter, με χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες τους φιλώντας ή κρατώντας… αέρα κοπανιστό! Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ειδικός όρος από το όνομα του αθλητή: «Te’oing σημαίνει το να αγκαλιάζεις ένα φανταστικό πρόσωπο».

 

Ο Antony Weiner και το sexting

Πέρυσι, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Γερουσία της Νέας Υόρκης, όταν πιάστηκε «στα πράσα» να στέλνει άσεμνες φωτογραφίες μέσω διαδικτύου σε μια 22χρονη. Ακόμη, αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε διαδικτυακές σχέσεις και με άλλες γυναίκες. Μάλιστα, περιοδικό της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ότι ο Weiner είχε κι άλλες διαδικτυακές σχέσεις με το ψευδώνυμο «Carlos Danger». Ωστόσο, ο άτακτος πολιτικός αρνήθηκε να αποχωρήσει από την πολιτική, συνεχίζοντας την καμπάνια του για δήμαρχος. 

 

Ο Rob Ford και το κρακ

«Ναι έχω καπνίσει κρακ», παραδέχτηκε ο δήμαρχος του Τορόντο τον Νοέμβριο. Αρκετό καιρό πριν, η αστυνομία του Τορόντο είχε ανακοινώσει πως ανακάλυψε ένα βίντεο που εμφανίζει τον Rob Ford να καπνίζει κρακ, δίπλα σε λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Η δήλωσή του όμως ήταν μόνο η αρχή του κακού, αφού λίγους μήνες μετά μια δημοτική υπάλληλος τον κατηγόρησε ότι της έκανε στοματικό έρωτα. Ο Ford, διαψεύδοντας την κατηγορία, τόνισε: «Είμαι ένας ευτυχισμένος παντρεμένος άνθρωπος και ευχαριστιέμαι τον στοματικό έρωτα στο σπίτι μου». Ο Ford πάντως αρνείται ακόμη και τώρα να παραιτηθεί το αξιώματός του, αν και το δημοτικό συμβούλιο τον έχει αποδυναμώσει αρκετά. Μάλιστα, δεν έχει κρύψει τις βλέψεις του να γίνει πρωθυπουργός.