Είχαν περάσει 10 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν, 9 από την κυκλοφορία του πρώτου τους single και 7 από τη δημιουργία του παρθενικού τους δίσκου. Και μέσα σε αυτό το διάστημα οι Beatles είχαν καταφέρει να γίνουν το μεγαλύτερο συγκρότημα του πλανήτη. Εκατομμύρια άκουγαν τη μουσική τους, ακόμα περισσότερα κοριτσάκια τους λάτρευαν και οι John, Paul, George και Ringo ήταν τα απόλυτα είδωλα της νεολαίας. 

Βέβαια από τότε που παρουσίασαν τις πρώτες τους δουλειές μέχρι το 1970 πολλά είχαν αλλάξει στο συγκρότημα. Η μουσική τους είχε γίνει αρκετά πολύπλοκη, οι ίδιοι έψαχναν την ηρεμία σε διάφορες θρησκείες ανατολικού τύπου, ενώ το «εγώ» τους είχε μεγαλώσει πολύ. Ίσως πάρα πολύ, καθώς ο Lennon και ο McCartney πάλευαν για τον τίτλο του «αρχηγού» στο συγκρότημα. Ίσως ο τελευταίος να το πάλευε λίγο παραπάνω. 

Το θέμα ήταν ότι οι σχέσεις μεταξύ τους δεν ήταν οι καλύτερες. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν για το τέλος των Beatles, ότι η Yoko Ono έβαζε λόγια στον Lennon, ωστόσο τα τέσσερα Σκαθάρια έκαναν τα πάντα για να τους διαψεύσουν με τις κοινές τους εμφανίσεις. Ωστόσο το κλίμα μέσα στο studio ήταν πολύ άσχημο. 

Και η χαριστική βολή ήρθε το 1970. Ήταν 10 Ιουνίου, λίγο μετά την κυκλοφορία του «Let it Be», όταν ο McCartney έλεγε ότι οι Beatles δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ μαζί. Και στις 30 Δεκεμβρίου, οι φόβοι εκατομμυρίων θαυμαστών, έγιναν πραγματικότητα: ο Paul McCartney με αγωγή του σε αγγλικό δικαστήριο ζητά τη διάλυση του συγκροτήματος.

Το σίγουρο είναι, πως όταν ανακοινώθηκε η είδηση, εκατομμύρια γυναίκες έκλαψαν σε όλο τον πλανήτη.