Πάντα η Βρετανία προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Είτε στον κινηματογράφο, είτε στη μουσική. Παλιότερα -και ειδικότερα στη δεκατία του ’60- τα κατάφεραν τόσο μέσα από συγκροτήματα όπως οι Beatles και Rolling Stones, όσο και μέσα από ηθοποιούς όπως ο Sean Connery και ο Michael Caine. Ωστόσο μέσα στα επόμενα χρόνια έδειχνε να χάνει τη δύναμή της. Τον ερωτισμό της…

Κάτι που της έδωσε ξανά ο Jude Law (γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1972 στο Λονδίνο). Μπορεί η προσπάθεια με τον Hugh Grant να «πέθανε» μέσα στα σκάνδαλα, ωστόσο το 1997 όλος ο κόσμος θα μάθει για έναν νέο Βρετανό ηθοποιό μέσα από τη ταινία «Gattaca». Και αμέσως τα κοριτσάκια θα τον ερωτευτούν και ο κινηματογράφος στο Μεγάλο Νησί θα πάρει τα πάνω του. Και ο Law θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον τίτλο του γόη της Αγγλίας. Και χωρίς να χρειαστεί να γίνει… Άγγλος ασθενής! 

Παίζοντας σε ταινίες όπως «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», «Cold Mountain», αλλά και στο remaik του «Alfie» έδειξε ότι έχει όλο το ταλέντο, αλλά και τον ερωτισμό για να γίνει το νέο είδωλο της χώρας του. 

Και ναι, μπορεί να μην απέφυγε ούτε αυτός το σκάνδαλο (σχέση με την νταντά των παιδιών του) ωστόσο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό να τον καταστρέψει όπως τον Grant. Άλλωστε πρέπει να ξέρεις να τα αποφεύγεις όλα αυτά όταν είσαι ο Dr. Watson στο πλευρό του Sherlock.