Ήταν το 81′ λεπτό της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ, με τους Καταλανούς να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 1-0. Ήταν το λεπτό που ένας μικρόσωμος παίκτης έπαιρνε τη θέση του σκόρερ του ματς Deco. Ήταν το λεπτό που θα άλλαξε για πάντα την πορεία της Μπαρτσελόνα και θα την μετέτρεπε στον μεγαλύτερο σύλλογο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Γιατί σε εκείνο το ματς έκανε τη παρθενική του εμφάνιση στα Ισπανικά γήπεδα ο Lionel Messi – ο άνθρωπος που εδώ και 9 χρόνια έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδηγεί στη μία επιτυχία μετά την άλλη.

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να του δώσει αυτή την ευκαιρία (και σίγουρα δεν το μετάνιωσε ποτέ) ήταν ο Frank Rijkaard. Και ο Messi μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον πρώην προπονητή του, που τον έριξε στα «βαθιά» σε ηλικία 17 ετών και 114 ημερών. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον άνθρωπο που εκτόξευσε την καριέρα μου, που μου έδειξε τόση εμπιστοσύνη ενώ ήμουν μόλις 17 χρονών» έχει δηλώσει ο star της Αργεντινής ουκ ολίγες φορές.

Και σίγουρα δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν τον Rijkaard ποτέ ούτε οι άνθρωποι της Μπάρτσα, καθώς χάρη στον Messi θεωρούνται η κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Κάτι που δείχνουν και τα νούμερα του βραχύσωμου επιθετικού.

Στα 9 χρόνια που φοράει τη φανέλα των Καταλανών, ο Lionel τα έχει πετύχει όλα:

388 εμφανίσεις

324 γκολ

6 πρωταθλήματα

2 Κύπελλα Ισπανίας

6 Σούπερ Καπ

3 Τσάμπιονς Λιγκ

2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ

2 Διηπειρωτικά

4 φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας (και μάλιστα συνεχόμενες, από το 2009 έως το 2012)

Δες τα 301 (από τα 324) γκολ που έχει πετύχει με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.